Zmrzlinové sendviče sú skvelá letná sladkosť na MDD, alebo sladká mrazená bodka za školským rokom v deň vysvedčenia 🙂 My sme sa nevedeli rozhodnúť, či nám chutia viac čokoládové, alebo vanilkové a tak sme si pripravili obe verzie. Skúste to aj vy, alebo ešte lepšie nechajte to na deti a ich fantáziu.

Zmrzlinové sendviče na leto

  1. Zmrzlinu vyberieme z mrazničky cca 10 min pred prípravou dezertu a necháme ju trochu „povoliť“. Potom ju jednoducho naberáme zmrzlinovou naberačkou alebo polievkovou lyžicou.
  2. Každý kopček zmrzliny uložíme na okrúhly keksík typu „cookies“ plochou stranou a zlepíme s ďalším keksíkom. Cookies jemne pritlačíme, aby sa zmrzlina dostala až ku krajom.
  3. Každý zmrzlinový sendvič môžeme ešte obaliť v cukrárskej posýpke, v strúhanej čokoláde, alebo v kakau.
  4. Podávame na detskej párty ihneď, napríklad s čerstvým sezónnym ovocím. V júni sa skvelo hodia čerstvé jahody.

Ak ste fanúšikom mrazených dobrôt, máme pre vás tip na Ovocnú zmrzlinu z jemného smotanového jogurtu. Vyskúšajte ju pripraviť z ovocia a jogurtu. Mrazené jogurtové košíčky majte po ruke, resp. v mrazničke, vždy keď príde chuť na sladké. Viete, že vo svete je stále populárnejšie namiesto smotanových zmrzlín maškrtiť práve jogurtové dezerty. Dobrou a jednoduchou variantom sú mrazené jogurtové košíčky s ovocím. Aby nechutili obyčajne, môžu sa dopĺňať príchuťami od výmyslu sveta. Od ovocných až po čokoládové, vanilkové, škoricové … Fantázii sa medze nekladú. My sme ich obmenili ešte viac, a to trochou granoly.

Domáca zmrzlina recept

máme pre vás základný recept na mrazené jogurtové košíčky s ovocím, ktorý má veľký úspech najmä u detských stravníkov.

Domaca jogurtova zmrzlina

Domáca zmrzlina – Výhodou doma vyrobenej zmrzliny je, že sa nemusíme obmedzovať ponukou zmrzlinárov, ale si namiešame príchute, na ktoré máme najviac chuť. Presne vieme, čo do zmrzlín dáme, môžeme vedome upraviť recept tak, aby bola zmrzlina sladká podľa nášho gusta. Na prípravu domácej zmrzliny nepotrebujete špeciálny zmrzlinovač, my vám poradíme, ako si môžete pripraviť mrazené dezerty rôzneho druhu len s použitím bežného kuchynského náradia a – samozrejme – mrazničky.

Bez mlieka – V lete, v sezóne rôzneho ovocia, ktoré občas nestíhame pojesť, dobre padne vedieť, ako si pripraviť osviežujúcu nemliečnu zmrzlinu z ovocia. Mrazené ovocné drene alebo sorbety padnú dobre v horúcich letných dňoch. Ich príprava je super jednoduchá a dobrým domácim ovocným nanukom sa vždy zavďačíte deťom aj dospelým.

Najjednoduchší spôsob prípravy domácich ovocných nanukov je rozmixovať zrelé umyté ovocie ponorným mixérom a naplniť zmes do nanukových formičiek s paličkou. Aby sa v ovocných dreniach netvorili počas mrazenia kryštáliky ľadu, iný spôsob prípravy ovocných zmrzlín je s cukrovým rozvarom. Do kastrólika dáme 100 g cukru a 50 ml vody. Za občasného miešania zmes varíme na silnom ohni asi 5 minút, kým sa cukor nerozpustí a spolu s vodou nadobudne hustejšiu sirupovú konzistenciu. Odstavíme z ohňa, cukrový rozvar zmixujeme s ovocím (jahodami, malinami a pod.) a touto zmesou naplníme formičky na nanuky.