Videorecept- zimný sýty šalát z kyslej kapusty s krúpami
... zimné slovenské jedlo ktoré zasýti a zohreje.
Ingrediencie
Pre 4 osoby:
- 250 g jačmenných krúpov
- 2 nožičky obľúbenej klobásky
- veľká hrsť kyslej kapusty
- 1 PL oleja
- rasca, čierne korenie, cesnak a majorán

Postup
- Krúpky uvaríme v slanej vode a zlejeme, podobne ako cestoviny.
- V panvici ohrejeme 1 lyžicu oleja a pridáme nakrájanú klobásku. Chvíľu orestujeme. Pridáme kyslú kapustu a podľa chuti orestujeme ešte pár minút.
- Pridáme uvarené a zliate krúpky, čierne korenie, cesnak a veľa majoránu.
- Dobre premiešame a toto sýte, zimné slovenské jedlo podávame s pohárom piva.
Súvisiace recepty

Rezne z bravčovej panenky a zemiaky na cibuľke
Čas prípravy: 30 min
Čas varenia: 20 min

Jesenný guláš s hríbami
Čas varenia: 120 min

Mäsové guličky v smotanovej omáčke
Čas prípravy: 60 min
Čas varenia: 45 min

Pečená krkovička s gaštanmi a ružičkovým kelom
Čas prípravy: 120 min
Čas varenia: 90 min