Group 5129
Vyhľadajte si
restaurant_FILL0_wght300_GRAD0_opsz48
Line 4
Zoradiť podľa: Dôležitosť
Ingrediencie

Na mäsové gule:

  • Cca 500 g mletého bravčového mäsa
  • 1 vajce
  • 1 PL majoránu
  • soľ a čierne korenie
  • 2 PL strúhanky

Na prívarok:

  • 1 kg zemiaky
  • 1 smotana na varenie
  • bobkový list
  • rasca
  • soľ
  • ½ citrónu

Vrstva 1

Zemiakový prívarok na kyslo s mäsovými guľkami

Čas prípravy: 45 min
Čas varenia: 30 min

Cookučka | 102 receptov

icon-facebook icon-instagram pinterest-p-brands print_FILL0_wght400_GRAD0_opsz48 favorite_FILL0_wght400_GRAD0_opsz48 mail_FILL0_wght300_GRAD0_opsz48
Ingrediencie

Na mäsové gule:

  • Cca 500 g mletého bravčového mäsa
  • 1 vajce
  • 1 PL majoránu
  • soľ a čierne korenie
  • 2 PL strúhanky

Na prívarok:

  • 1 kg zemiaky
  • 1 smotana na varenie
  • bobkový list
  • rasca
  • soľ
  • ½ citrónu

Zemiakový prívarok s chutnými mäsovými guľkami miesto fašírky je malá obmena obľúbeného tradičného receptu. Prívarok sme navyše pripravili bez múky, zahustený je len zemiakmi z omáčky.

Zemiakový prívarok bez múky a malé chutné meatballs

Postup:

  1. Mleté mäso premiešame vidličkou s vajíčkom, majoránom, strúhankou, soľou a čiernym korením.

  2. Rukami vytvarujeme menšie guľky, ktoré pokvapkáme olejom a pečieme v rúre cca 30 až 40 minút na 180 stupňov C.

  3. Zemiaky ošúpeme, nakrájame na menšie kúsky, dáme do studenej vody. Pridáme bobkový list, soľ a trochu rasce a varíme cca 15 až 20 min do mäkka.

  4. Keď sú zemiaky mäkké pridáme smotanu na varenie a prevaríme spolu. Časť zemiakov rozmixujeme a takto zahustíme prívarok aj bez múky.

  5. Necháme trochu vychladnúť a pridáme šťavu z ½ citróna.

  6. Podávame s mäsovými guľkami.