4 porcie:
Na podávanie:
Zemiakovo-mrkvové rösti s vajíčkom
Ela Kaslu | 329 receptov
4 porcie:
- 1 kg zemiakov
- 1 väčšia cibuľa
- 1 väčšia mrkva
- 1 lyžica zemiakového škrobu
- Olej na smaženie
- Soľ a mleté čierne korenie
- Štipka majoránky
Na podávanie:
- 150 g mrazeného hrášku
- 4 vajcia
- Plátok masla
Rösti sú rýchla a lacná, ale nutrične vyvážená večera. Bez vajíčka, len s trochou škrobu budú pekne chrumkavé.
Chrumkavé zemiakovo-mrkvové rösti
-
Zemiaky ošúpeme, umyjeme a nastrúhame na hrubo. Rovnako nastrúhame aj mrkvu. V mise ich k ním pridáme na plátky nakrájanú cibuľu.
-
Pridáme škrob, posolíme, okoreníme a ochutíme majoránom.
-
Na panvici rozohrejeme rastlinný olej. Do horúceho oleja potom vkladáme lyžicou kôpky zemiakov. Roztlačíme ich do strán lyžicou a osmažíme z každej strany do zlata. Môžeme nechať odkvapkať na papierovom obrúsku.
-
Prebytočný olej zlejeme a v tej istej panvici obvyklým spôsobom pripravíme štyri volské oká. Osolíme a okoreníme.
-
Nakoniec v panvici prehrejme mrazený hrášok s lyžičkou masla a kvapkou vody.
-
Placky podávame s vajíčkami a hráškom ešte teplé.