Group 5129
Vyhľadajte si
restaurant_FILL0_wght300_GRAD0_opsz48
Line 4
Zoradiť podľa: Dôležitosť
Ingrediencie

4 porcie:

  • 1 kg zemiakov
  • 1 väčšia cibuľa
  • 1 väčšia mrkva
  • 1 lyžica zemiakového škrobu
  • Olej na smaženie
  • Soľ a mleté čierne korenie
  • Štipka majoránky

 

 

Na podávanie:

  • 150 g mrazeného hrášku
  • 4 vajcia
  • Plátok masla

Vrstva 1

Zemiakovo-mrkvové rösti s vajíčkom

Čas prípravy: 20 min
Čas varenia: 5 min

Ela Kaslu | 329 receptov

icon-facebook icon-instagram pinterest-p-brands print_FILL0_wght400_GRAD0_opsz48 favorite_FILL0_wght400_GRAD0_opsz48 mail_FILL0_wght300_GRAD0_opsz48
Ingrediencie

4 porcie:

  • 1 kg zemiakov
  • 1 väčšia cibuľa
  • 1 väčšia mrkva
  • 1 lyžica zemiakového škrobu
  • Olej na smaženie
  • Soľ a mleté čierne korenie
  • Štipka majoránky

 

 

Na podávanie:

  • 150 g mrazeného hrášku
  • 4 vajcia
  • Plátok masla

Rösti sú rýchla a lacná, ale nutrične vyvážená večera. Bez vajíčka, len s trochou škrobu budú pekne chrumkavé.

Chrumkavé zemiakovo-mrkvové rösti

  1. Zemiaky ošúpeme, umyjeme a nastrúhame na hrubo. Rovnako nastrúhame aj mrkvu. V mise ich k ním pridáme na plátky nakrájanú cibuľu.

  2. Pridáme škrob, posolíme, okoreníme a ochutíme majoránom.

  3. Na panvici rozohrejeme rastlinný olej. Do horúceho oleja potom vkladáme lyžicou kôpky zemiakov. Roztlačíme ich do strán lyžicou a osmažíme z každej strany do zlata. Môžeme nechať odkvapkať na papierovom obrúsku.

  4. Prebytočný olej zlejeme a v tej istej panvici obvyklým spôsobom pripravíme štyri volské oká. Osolíme a okoreníme.

  5. Nakoniec v panvici prehrejme mrazený hrášok s lyžičkou masla a kvapkou vody.

  6. Placky podávame s vajíčkami a hráškom ešte teplé.