Group 5129
Vyhľadajte si
restaurant_FILL0_wght300_GRAD0_opsz48
Line 4
Zoradiť podľa: Dôležitosť
Ingrediencie

Na placky:

  • 2 a ½ šálky nahrubo strúhaných zemiakov
  • 2 vajíčka
  • 3-4 lyžice hladkej múky
  • 1 lyžička sušenej majoránky
  • Pár lístkov čerstvej šalvie
  • 1 lyžička soli
  • ½ lyžičky mletého čierneho korenia
  • 2 strúčiky cesnaku

Na bylinkový dressing:

Vrstva 1

Zemiakové placky so šalviou a dresingom

Čas prípravy: 20 min
Čas varenia: 10 min

Ela Kaslu | 329 receptov

icon-facebook icon-instagram pinterest-p-brands print_FILL0_wght400_GRAD0_opsz48 favorite_FILL0_wght400_GRAD0_opsz48 mail_FILL0_wght300_GRAD0_opsz48
Zemiakové placky so šalviou a dresingom
Ingrediencie

Na placky:

  • 2 a ½ šálky nahrubo strúhaných zemiakov
  • 2 vajíčka
  • 3-4 lyžice hladkej múky
  • 1 lyžička sušenej majoránky
  • Pár lístkov čerstvej šalvie
  • 1 lyžička soli
  • ½ lyžičky mletého čierneho korenia
  • 2 strúčiky cesnaku

Na bylinkový dressing:


Zemiakové placky sú jesenná klasika. Ponúkame vám recept na placky v novom šate s vôňou šalvie. Ako príjemné odľahčenie k nim vyskúšajte jemný bylinkový dressing z jogurtu.

Zemiakové placky, ktoré sa rozchytajú

  1. Dresing: Z jogurtu, pretlačeného cesnaku, soli, korenia a nasekaných byliniek vymiešame dressing. Ochutíme ho citrónovou šťavou a olivovým olejom. Odložíme do chladničky, aby bol dobre vychladený a pripravíme si placky.
  2. Placky: Zemiaky nastrúhame nahrubo, posolíme a necháme pár minút postáť. Potom z nich vytlačíme prebytočnú tekutinu (nie však všetku) a dáme do vhodnej misky. Pridáme vajíčka, pretlačený cesnak, majoránku, korenie, nasekanú šalviu a múku. Dobre všetko premiešame.
  3. V panvici zohrejeme olej a vyprážame malé placky z každej strany do zlata. Keď sú hotové, necháme ich odkvapkať od prebytočného oleja na papierovom obrúsku. V oleji narýchlo vypražíme aj malé lístky šalvie, ktoré ešte môžeme posypať hrubozrnnou morskou soľou.
  4. Podávame hneď s vyprážanou šalviou a bylinkovým dresingom. Najlepšie chutia ešte horúce.
  5. Rovnako ich môžme upiecť v rúre pri 220 °C na papieri na pečenie, pokvapkané olejom, z každej strany asi 10 minút.