Zemiaková baba so slaninkou a bryndzou
... slovenská klasika stále chutná a v móde
Ingrediencie
Na menší plech (cca 20 x 30 cm):
- Cca 1 kg zemiakov
- 2 vajcia
- 4 až 5 PL polohrubej múky
- 1 PL majoránu
- ½ cibule a cesnak
- Soľ a čierne korenie
- 2 PL masti

Zemiaková baba so slaninovým čipsom a ovčou bryndzou je klasika, ktorá svojou chuťou uchvacuje mnohých milovníkov zemiakov, bryndze a slaninky.
Zemiaková baba so slaninovým čipsom a ovčou bryndzou
-
Zemiaky ošúpeme a nastrúhame na hrubo. Pridáme k ním vajcia, múku, majorán, soľ a čierne korenie. ½ cibule a 2 cesnaky nakrájané na jemno. Zmes poriadne premiešame.
-
Masťou bohato vymažeme plech, posypeme ho trochou múky. Cesto vylejeme na plech a uhladíme. Pečieme cca 45 min na 180 st. C.
-
V miske vymiešame bryndzu s trochou bieleho jogurtu.
-
V panvičke opečieme plátky anglickej slaninky do chrumkava.
-
Zemiakovú babu podávame s bryndzou a slaninovým čipsom.