Group 5129
Vyhľadajte si
restaurant_FILL0_wght300_GRAD0_opsz48
Line 4
Zoradiť podľa: Dôležitosť
Ingrediencie

Suroviny pre 4 osoby:

Vrstva 1

Zelerovo – zemiakové placky z rúry

Ela Kaslu | 329 receptov

icon-facebook icon-instagram pinterest-p-brands print_FILL0_wght400_GRAD0_opsz48 favorite_FILL0_wght400_GRAD0_opsz48 mail_FILL0_wght300_GRAD0_opsz48
Zelerovo - zemiakové placky z rúry
Ingrediencie

Suroviny pre 4 osoby:


Máte radi zemiakové placky? A čo takto placky z rúry? Tieto vylepšené budete zbožňovať. Sú hotové veľmi rýchlo, a verte mi, rýchlo aj zmiznú z tanierov.  Samozrejme, najlepšie sú vysmážané, ale ak chcete zdravší variant,  nič nepokazíte ani pečením v rúre na plechu. Len nezabudnite potrieť plech alebo ešte lepšie papier na pečenie olejom, inak by sa placky prilepili.

Placky z rúry zo zemiakov a akejkoľvek inej obľúbenej zeleniny

Podobne sa dajú pripraviť aj placky s mrkvou, petržlenom, či dokonca cviklou alebo batatmi. Fantázii sa medze nekladú. Recept je variabilný, takže si len stačí vybrať inú zeleninu, bylinky a korenie a môžete začať experimentovať. Navyše sa elegantne zbavíte zásob koreňovej zeleniny, ktorá už po zime nie je v najlepšej kondícii.

Postup:

  1. Zeler a zemiaky ošúpeme a nastrúhame nahrubo do väčšej misky. Posolíme a necháme chvíľu odstáť.  Medzitým si plech na pečenie vystelieme papierom a pokvapkáme olejom.  Rúru zohrejeme na 220 °C.
  2. Z nastrúhanej zeleniny vytlačíme prebytočnú šťavu (nemusíme úplne) . Ešte trochu posolíme, ochutíme mletým čiernym korením, pretlačeným cesnakom  a sušenou majoránkou. Premiešame s múkou a vajíčkami. Múku pridávajte podľa potreby. Zo zmesi odoberáme lyžicou kôpky, ktoré na plechu vyformujeme do malých placiek.
  3. Povrch ešte pokvapkáme olejom. Vložíme do horúcej rúry a pečieme približne 20-25 minút do zlata. V polovici pečenia všetky placky obrátime.
  4. Placky môžeme rovnako vysmažiť v horúcom oleji. Keď sú hotové, necháme ich odkvapkať na servítke.
  5. Tieto zemiakovo-zelerové placky najlepšie chutia čerstvé, spolu s čerstvým šalátom a tatárskou omáčkou alebo jogurtovým dipom.