Na zeleninový guláš budete potrebovať (6 porcií):
Na parmezánové gnocchi budete potrebovať:
Zeleninový guláš v lákavej podobe
Coolinari | 28 receptov
Na zeleninový guláš budete potrebovať (6 porcií):
- 3 PL rastlinného oleja
- 1 cibuľa
- 1 vetvičku tymianu
- 2 stredne veľké mrkvy
- 1 petržlen
- 2 plátky kalerábu
- 2 plátky zeleru
- soľ a čierne mleté korenie
- ½ ČL mletej rasce
- 2 strúčiky cesnaku
- 50 ml bieleho vína
- 140 g paradajkového pretlaku
- 330 g sugo di pomodoro ciliegino
- 1 bobkový list
- 2 ks nového korenia
- 1 PL kryštálového cukru
- 10 ks čerstvých cherry paradajok
- ½ čerstvej papriky
- čili (voliteľné)
- hrsť petržlenovej vňate, zelerovej vňate a / alebo bazalka na ozdobenie
Na parmezánové gnocchi budete potrebovať:
Zeleninový guláš je ideálnym jesenným jedlom, ktoré zahreje. Je hustý, sýty a výborne dochutený. Na mäso si pri ňom ani len nespomeniete. Koreňovú zeleninu sme v ňom doplnili o čerstvé paradajky, papriku a domáce vláčne parmezánové gnocchi. Ak preferujete redšie polievky, pri varení použite viac vody. Je to len a len na vás.
Zeleninový guláš, ktorý zahreje
- Na oleji restujte cibuľku s lístkami tymianu a na kocky nakrájanú zeleninu. Pridajte mletú rascu, soľ a čierne korenie. Do hrnca nasypte nadrobno nakrájaný cesnak a zeleninu zalejte bielym vínom. Nechajte alkohol odpariť a pridajte paradajkový pretlak, sugo, vodu, bobkový list, nové korenie, cukor a dobre premiešajte.
- Varte do zmäknutia koreňovej zeleniny.
- Kým sa varí zeleninový guláš, pripravte parmezánové gnocchi. Zemiaky uvarte v šupke a nechajte ich vychladnúť. Očistené zemiaky pretlačte do misy, pridajte vajce, soľ, nastrúhaný parmezán a múku. Vypracujte vláčne cesto. Z cesta odkrajujte a tvarujte valce hrubé približne 1 cm. Pomocou noža odkrajujte drobné gnocchi. Varte ich v osolenej vode, kým nevyplávajú na povrch.
- Na záver do polievky pridajte čerstvé paradajky a papriku, finálne dochuťte a nechajte pár minút vrieť. Nasypte petržlenovú, zelerovú vňať a zeleninový guláš odstavte.
- Uvarené gnocchi môžete pridať do hrnca so zeleninovým gulášom alebo ako cestovinu do jednotlivých tanierov zvlášť.