Zeleninová polievka plná prvej jarnej zeleniny. Aby viac zasýtila, pripravili sme k nej ako zavárku obláčikovo ľahké maslovo-bylinkové halušky. Tento recept ulahodí celej rodine, deťom aj dospelým.

Zeleninová polievka s maslovo-bylinkovými haluškami

  1. Na kúsku masla orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme vylúpaný hrášok, na kolieska nakrájanú karotku, na kocky nakrájaný kaleráb a malé ružičky karfiolu. Krátko orestujeme a podlejeme vývarom. Osolíme a okoreníme. Varíme na strednom plameni asi 10-15 minút.
  2. Tip: Na záver do polievky pridáme pár kvapiek citrónovej šťavy – keďže je mladá zelenina sama o sebe sladká, kvapka citrónu pomôže vyvážiť chuť.
  3. Medzitým si z vajíčka, mäkkého masla, múky, soli a nasekaných byliniek pripravíme cesto na halušky. Ak je príliš husté, rozriedime troškou vody. Cez haluškovač pretlačíme do polievky malé halušky a 3-5 minút povaríme.
  4. Halušky môžeme pripraviť aj zvlášť v troche vývaru alebo vody a až po uvarení vložiť do polievky. Ozdobíme zvyšnými bylinkami.