Group 5129
Vyhľadajte si
restaurant_FILL0_wght300_GRAD0_opsz48
Line 4
Zoradiť podľa: Dôležitosť
Ingrediencie

  • 1 oranžová mrkva
  • 1 žltá mrkva
  • 1 menšia šalotka
  • 1 petržlen
  • 1 stonka zeleru
  • 1 menšia hlavička brokolice
  • 2 lyžičky strúhaného zázvoru
  • 1 lyžička sušenej kurkumy
  • 1 strúčik cesnaku (hľadajte v letáku BILLA)
  • hrsť fazuľových strukov
  • hrsť húb Shimeji
  • jarná cibuľka
  • 400 ml BILLA kokosového mlieka
  • soľ, čerstvo mleté čierne korenie
  • 1 lyžička čierneho sezamu
  • olivový olej extra virgin

Vrstva 1

Zeleninová krémová polievka s kokosovým mliekom

Čas prípravy: 45 min
Čas varenia: 30 min

Coolinari | 28 receptov

icon-facebook icon-instagram pinterest-p-brands print_FILL0_wght400_GRAD0_opsz48 favorite_FILL0_wght400_GRAD0_opsz48 mail_FILL0_wght300_GRAD0_opsz48
Ingrediencie
  • 1 oranžová mrkva
  • 1 žltá mrkva
  • 1 menšia šalotka
  • 1 petržlen
  • 1 stonka zeleru
  • 1 menšia hlavička brokolice
  • 2 lyžičky strúhaného zázvoru
  • 1 lyžička sušenej kurkumy
  • 1 strúčik cesnaku (hľadajte v letáku BILLA)
  • hrsť fazuľových strukov
  • hrsť húb Shimeji
  • jarná cibuľka
  • 400 ml BILLA kokosového mlieka
  • soľ, čerstvo mleté čierne korenie
  • 1 lyžička čierneho sezamu
  • olivový olej extra virgin

Bohatá zeleninová krémová polievka s kokosovým mliekom je ideálnym jedlom na obdobie, kedy pomaly končí zima a prichádza jar. Je krásne farebná a zdravá, plná nielen zeleniny, ale aj exotickej chuti kokosového mlieka a zázvoru. Navyše v tejto úprave je vhodná nielen pre vegetariánov, ale aj vegánov.

 Krémová polievka s kokosovým mliekom, plná zeleniny a zázvoru

  1. Na olivovom oleji si orestujeme nadrobno nakrájanú šalotku, pridáme k nej na kolieska nakrájané mrkvy, petržlen, stonku zeleru, okoreníme a osolíme a chvíľu podusíme. Pridáme cesnak, na hlavičky nakrájanú brokolicu, zázvor, lyžičku kurkumy, podlejeme trochou vody a varíme 10 minút.

  2. Po desiatich minútach odoberieme zhruba tretinu do chrumkava uvarenej zeleniny a odložíme bokom. Polievku zalejeme zvyškom vody a varíme do úplneho zmeknutia zeleniny asi 20 minút.

  3. Polievku rozmixujeme tyčovým mixérom, pridáme nakrájane struky zelenej fazulky a huby shimeji.

  4. Dochutíme soľou a korením a pridáme k polievke kokosové mlieko. Dobre premiešame, prevaríme a do polievky na záver pridáme aj nadrobno nakrájanú jarnú cibuľku.

  5. Na tanieri ešte dozdobíme semiačkami čierneho sezamu.

Pokiaľ sa vám recept páčil, vyskúšajte ďalšie recepty tu.