Zeleninová krémová polievka s kokosovým mliekom
Coolinari | 28 receptov
- 1 oranžová mrkva
- 1 žltá mrkva
- 1 menšia šalotka
- 1 petržlen
- 1 stonka zeleru
- 1 menšia hlavička brokolice
- 2 lyžičky strúhaného zázvoru
- 1 lyžička sušenej kurkumy
- 1 strúčik cesnaku (hľadajte v letáku BILLA)
- hrsť fazuľových strukov
- hrsť húb Shimeji
- jarná cibuľka
- 400 ml BILLA kokosového mlieka
- soľ, čerstvo mleté čierne korenie
- 1 lyžička čierneho sezamu
- olivový olej extra virgin
Bohatá zeleninová krémová polievka s kokosovým mliekom je ideálnym jedlom na obdobie, kedy pomaly končí zima a prichádza jar. Je krásne farebná a zdravá, plná nielen zeleniny, ale aj exotickej chuti kokosového mlieka a zázvoru. Navyše v tejto úprave je vhodná nielen pre vegetariánov, ale aj vegánov.
Krémová polievka s kokosovým mliekom, plná zeleniny a zázvoru
-
Na olivovom oleji si orestujeme nadrobno nakrájanú šalotku, pridáme k nej na kolieska nakrájané mrkvy, petržlen, stonku zeleru, okoreníme a osolíme a chvíľu podusíme. Pridáme cesnak, na hlavičky nakrájanú brokolicu, zázvor, lyžičku kurkumy, podlejeme trochou vody a varíme 10 minút.
-
Po desiatich minútach odoberieme zhruba tretinu do chrumkava uvarenej zeleniny a odložíme bokom. Polievku zalejeme zvyškom vody a varíme do úplneho zmeknutia zeleniny asi 20 minút.
-
Polievku rozmixujeme tyčovým mixérom, pridáme nakrájane struky zelenej fazulky a huby shimeji.
-
Dochutíme soľou a korením a pridáme k polievke kokosové mlieko. Dobre premiešame, prevaríme a do polievky na záver pridáme aj nadrobno nakrájanú jarnú cibuľku.
-
Na tanieri ešte dozdobíme semiačkami čierneho sezamu.
Pokiaľ sa vám recept páčil, vyskúšajte ďalšie recepty tu.