Bohatá zeleninová krémová polievka s kokosovým mliekom je ideálnym jedlom na obdobie, kedy pomaly končí zima a prichádza jar. Je krásne farebná a zdravá, plná nielen zeleniny, ale aj exotickej chuti kokosového mlieka a zázvoru. Navyše v tejto úprave je vhodná nielen pre vegetariánov, ale aj vegánov.

 Krémová polievka s kokosovým mliekom, plná zeleniny a zázvoru

  1. Na olivovom oleji si orestujeme nadrobno nakrájanú šalotku, pridáme k nej na kolieska nakrájané mrkvy, petržlen, stonku zeleru, okoreníme a osolíme a chvíľu podusíme. Pridáme cesnak, na hlavičky nakrájanú brokolicu, zázvor, lyžičku kurkumy, podlejeme trochou vody a varíme 10 minút.

  2. Po desiatich minútach odoberieme zhruba tretinu do chrumkava uvarenej zeleniny a odložíme bokom. Polievku zalejeme zvyškom vody a varíme do úplneho zmeknutia zeleniny asi 20 minút.

  3. Polievku rozmixujeme tyčovým mixérom, pridáme nakrájane struky zelenej fazulky a huby shimeji.

  4. Dochutíme soľou a korením a pridáme k polievke kokosové mlieko. Dobre premiešame, prevaríme a do polievky na záver pridáme aj nadrobno nakrájanú jarnú cibuľku.

  5. Na tanieri ešte dozdobíme semiačkami čierneho sezamu.

Pokiaľ sa vám recept páčil, vyskúšajte ďalšie recepty tu.