Zdravý zemiakový šalát môžete pripraviť so severskou verziou jogurtu, hustým a zdravým bielym Skyrom. Pridajte mladú cibuľku a hrášok. Správne ochutený bude skvelým doplnkom k ľahšiemu Vianočnému menu.

Zdravý zemiakový šalát môžete pripraviť v novej zdraviu prospešnej verzii

  1. Zemiaky uvaríme v šupke. Necháme trochu vychladnúť, aby neboli horúce. Šúpeme ich však ešte teplé, ide to ľahšie ako studené.

  2. Vychladnuté nakrájame na tenšie plátky, alebo iný obľúbený tvar.

  3. Mladú cibuľku nakrájame na kolieska.

  4. Hrášok scedíme a vajíčka uvarené na tvrdo ošúpeme a nakrájame.

  5. Do misy dáme zemiaky, pridáme trochu olivového oleja, cibuľku, skyr, horčicu a koreniny. Všetko spolu dobre premiešame. Na záver pridáme vajíčka a premiešame už len zľahka.

  6. Dochutíme prípadne soľou a čiernym korením.

  7. Necháme dobre vychladnúť a pár hodín pred podávaním odstáť. Ozdobíme napríklad zelenými vňaťami, petržlenom a pažítkou.

  8. Skvelo sa hodí napríklad k Rybe v pivnom cestičku v štýle Street Food  alebo len tak samostatne. Pridávame aj pár klasických, ale overených a fungujúcich tipov na Štedré a zároveň zdravé Vianočné sviatky a koncoročné oslavy.