Avokádo je zdravá vec, to je známe, vedeli ste však, že sa dá použiť aj do sladkého pečenia? Zdravé čokoládové muffiny si pripravíte z trochu netradičných a menej používaných ingrediencií, zato sa však nemusíte báť, že zhrešíte, keď ich budete jesť. 

Zdravé čokoládové muffiny

Ak máte chuť na sladké, ale zároveň by ste uprednostnili niečo zdravé,  nemusíte robiť kompromisy.

Základný recept na muffinové cesto môžete obmieňať a pridávať doňho napríklad orechy, slnečnicové semiačka, či sušené ovocie. Táto dávka vystačí na 12 veľkých, resp. 24 malých muffinov.

Postup
    1. V mise zmiešame rozomleté vločky, soľ, mandle, kakao, kypriaci prášok, sódu, cukor a vanilku.
    2. V inej nádobe zmiešame vajce, mlieko, javorový sirup, rozpustený kokosový olej, šťavu z repy.
    3. Tekuté prísady prilejeme do suchých a varechou zľahka premiešame. Nie príliš veľa, inak budú muffiny gumové, kľudne môžu v ceste ostať hrudky.
    4. Zmes nalejeme do muffinových košíčkov a dáme piecť do rozohriatej rúry na 180 stupňov.
    5. Pečieme asi 20-25 minút, kým špajla zapichnutá do stredu muffinu nevyjde von suchá.
    6. Hotové muffiny necháme vychladnúť a medzitým si pripravíme plnku, resp.polevu.
    7. Na polevu všetky prísady rozmixujeme do hladkej kaše. Pomocou zdobiaceho vrecka ich nanášame na vychladnuté muffiny. Môžeme dozdobiť lístkom mäty.

Sme presvedčení, že zdravšie môže aj výborne chutiť. Prekvapte sami seba a aj svojich blízkych touto dobrotou.