Sýty a nápaditý hlavný chod pre štvorčlennú rodinu od pondelka až do piatku pod 10 eur? Žiadny problém! Nič nie je neuveriteľné, keď stavíte na overenú kvalitu pri riešení otázok KTO a Z ČOHO pre vás zostaví jedálny lístok. Kto? Profesionálny kuchár Marcelo Gallo z Kaštieľa Klobušice. Z čoho? Z čerstvých a cenovo výhodných surovín z Billy. V časopise Kulinárium nájdete ďalších 5 dôkazov, že aj s limitovaným rozpočtom na nákup potravín si môžete dopriať chuťové zážitky na nezaplatenie.

Zapekané palacinky v cene do 10 €

V našom časopise Kulinárium nájdete aj ďalších 5 dôkazov, že aj s limitovaným rozpočtom na nákup potravín si môžete dopriať chuťové zážitky na nezaplatenie.

Postup
  1. Všetky suroviny na cesto zmiešajte tak, aby bolo pekne hladké a jemné a nechajte odležať. Po odležaní palacinky postupne pečte na horúcej panvici zľahka potretej olejom.
  2. Plnku pripravíte tak, že tvaroh zmiešate s cukrom, rumom, citrónovou kôrou a vajcom. Plech vymastite maslom a vysypte práškovým cukrom. Palacinky naplňte tvarohovou zmesou, nakrájajte na menšie rolky a uložte na plech.
  3. Pečte pri teplote 180 °C asi 20 – 30 minút.