Zapekané horúce tousty s chedarom, slaninkou a grilovanými paradajkami sú klasika. Sýty, jednoduchý a predsa absolútne gurmánsky recept. My sme gurmánsky zážitok doplnili o chrumkavé kyslé uhorky, kapary a pikantné papričky jalapeňo.

Zapekané horúce tousty – jednoduchý recept a veľký gurmánsky zážitok

  1. Plátky chleba opečieme na sucho na panvici a uložíme na plech. Slaninu restujeme do chrumkava a poukladáme na chlieb. Pridáme štedrú vrstvu strúhaného syra a papričky jalapeňo.

  2. Prikryjeme ďalším plátkom chleba a dáme piecť alebo grilovať. Keď je syr mäkký a chlieb do chrumkava upečený, polejeme ho roztopeným maslom, v ktorom sme restovali bylinky, napr. šalviu, či tymián.

  3. Podávame s grilovanými cherry paradajkami, kaparami a uhorkami.