Zapekané chlebíky s camembertom a vlašskými orechami sú rýchly, ale pritom sýty pokrm, ktorý sa hodí, keď máte naponáhlo ale chcete si dopriať niečo dobré, teplé, ale zároveň nenáročné na prípravu.  

Zapekané chlebíky s camembertom

Camembert sa vďaka svojej výraznej chuti a jemnej konzistencii výborne hodí na zapekanie či grilovanie.  Na odľahčenie si k chlebíkom pripravte jednoduchý svieži šalát so zaujímavou zálievkou.Z pár surovín v okamihu  pripravíte ľahký obed alebo večeru, alebo použite plátky bagetky a máte efektné pohostenie pre hostí.

Postup
  1. Najskôr zohrejeme rúru na 180 °C. Plátky chleba rozložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a vložíme na 5 minút do rúry. Orechy nasekáme nahrubo, syr vyberieme z chladničky a nakrájame na pol  centimetrové plátky. Chlieb vyberieme, ale rúru nevypíname. Každý kúsok potrieme strúčikom cesnaku, obložíme plátkami syra a posypeme orechmi. Vrátime do rúry na ďalších 5 minút, len aby chlieb chytil farbu a syr sa roztiekol.
  2. Medzitým si pripravíme šalát. Šalátové listy opláchneme a poriadne osušíme papierovou utierkou alebo ešte lepšie v odstredivke na šalát. Cherry paradajky rozkrájame na polovičky alebo štvrťky. Šalátové listy a paradajky rozdelíme na taniere.
  3. V malej miske metličkou prešľaháme olivový olej, citrónovú šťavu, med, soľ a mleté čierne korenie. Zálievkou pokvapkáme šalát priamo na tanieri.
  4. Chlebíky vyberieme z rúry a na každý tanier položíme 2 kúsky. Na záver môžeme posypať semienkami černušky.