Zapekané chlebíky s camembertom

 | 

Čas prípravy: 

20

 min

Čas varenia: 

10

 min

Ingrediencie

  (alebo podobný typ)

  • dve hrste vlašských orechov
  • semienka černušky (možno vynechať)
  • Na šalát:

     

  • 4 lyžice panenského olivového
  • oleja

  • šťava z polovice citróna
  • 1 lyžica tekutého medu
  • morská soľ
  • čerstvo mleté čierne
  • Ingrediencie

      (alebo podobný typ)

  • dve hrste vlašských orechov
  • semienka černušky (možno vynechať)
  • Na šalát:

     

  • 4 lyžice panenského olivového
  • oleja

  • šťava z polovice citróna
  • 1 lyžica tekutého medu
  • morská soľ
  • čerstvo mleté čierne
  • Nutričné hodnoty

    Billa

    Chrumkavé zapekané chlebíky s camembertom a vlašskými orechmi sú rýchly, ale pritom delikátny pokrm. Recept sa vám môže hodiť, keď máte naponáhlo ale chcete si dopriať niečo dobré. 

    Zapekané chlebíky s camembertom a orieškami

    Postup:

    1. Najskôr si zohrejeme rúru na 180 °C. Plátky chleba, alebo nakrájanú bagetu rozložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a vložíme na 5 minút do rúry. Orechy nasekáme nahrubo, syr vyberieme z chladničky a nakrájame na pol centimetrové plátky. Chlieb vyberieme, ale rúru nevypíname. Každý kúsok potrieme strúčikom cesnaku, obložíme plátkami syra a posypeme orechmi. Vrátime do rúry na ďalších 5 minút, len aby chlieb chytil farbu a syr sa roztiekol.
    2. Medzitým si pripravíme šalát. Šalátové listy opláchneme a poriadne osušíme papierovou utierkou alebo ešte lepšie v odstredivke na šalát. Cherry paradajky rozkrájame na polovičky alebo štvrtiny. Šalátové listy a paradajky rozdelíme na taniere.
    3. V malej miske metličkou prešľaháme olivový olej, citrónovú šťavu, med, soľ a mleté čierne korenie. Zálievkou pokvapkáme šalát priamo na tanieri.
    4. Chlebíky vyberieme z rúry a na každý tanier položíme 2 kúsky. Na záver môžeme posypať semienkami černušky.
    5. Camembert sa vďaka svojej výraznej chuti a jemnej konzistencii výborne hodí na zapekanie či grilovanie.  Na odľahčenie si k chlebíkom pripravte jednoduchý svieži šalát so zaujímavou zálievkou. Z pár surovín v okamihu  pripravíte ľahký obed alebo večeru, alebo použite plátky bagetky a máte efektné pohostenie pre hostí.