Zapečené hovädzie mäso so zemiakmi
... skvelý rodinný obed v jednom hrnci ...
Ingrediencie
- 500 g mletého hovädzieho mäsa
- 1 kg zemiakov
- 1 veľká mrkva
- 1 cibuľa
- 3 strúčiky cesnaku
- 3 plátky údenej slaniny
- 2 stonky stopkového zeleru
- 3 PL oleja
- 1 plechovka paradajkového pretlaku
- 1 plechovka krájaných paradajok
- 200 ml hovädzieho vývaru
- soľ a čierne korenie
- sušené oregano
- 2 mozzarelly

Zapečené hovädzie mäso so slaninkou, zemiakmi a oreganom je skvelý a sýty obed pre celú rodinu. A to všetko pripravíte v jednom hrnci. Kombinácia hovädzieho mäsa, oregana, mrkvy, cibule, cesnaku a slaninky je fantastická rokmi overená klasika.
Hovädzie mäso so slaninkou a zemiakmi zapečené v jednom hrnci
- Mrkvu, cibuľu, cesnak, slaninku aj zeler nakrájame na drobno.
- V hrnci, ktorý je vhodný aj na zapekanie v rúre, osmažíme nakrájanú slaninku a potom k nej pridáme mleté hovädzie mäso.
- Orestujeme a pridáme nakrájanú cibuľku a cesnak. Premiešame a pridáme nakrájanú mrkvu a zeler.
- Chvíľu spolu podusíme a pridáme paradajkový pretlak a krájané lúpané paradajky.
- Prilejeme vývar, premiešame a podusíme.
- Podľa chutí osolíme, okoreníme a pridáme sušené oregano.
- Zakryjeme pokrievkou a dusíme 30 minút.
- Očistené zemiaky nakrájame na tenké plátky.
- Mäsovú zmes preložíme do misy a prenášame späť do hrnca po vrstvách so zemiakmi.
- Navrch natrháme dve mozzarelly, prikryjeme a pečieme cca 45 minút na 180 až 200 stupňov Celzia.
- Tip: Podávame ozdobené bylinkami alebo rukolou. Dobrú chuť!
Súvisiace recepty

Kofty s balkánskym syrom
Čas prípravy: 30 min
Čas varenia: 15 min

Musaka z paradajok a baklažánov
Čas prípravy: 90 min
Čas varenia: 60 min

Kuracie fajitas v placke s guacamole
Čas prípravy: 45 min
Čas varenia: 20 min

Marinované kuracie špízy
Čas prípravy: 30 min
Čas varenia: 20 min

Recept na pilaf s kuracím mäsom a ryžou
Čas prípravy: 30 min
Čas varenia: 20 min