Zeleninová polievka s haluškami

 | 

Čas prípravy: 

30

 min

Čas varenia: 

20

 min

Ingrediencie

Na polievka:

alebo 2 jarné cibuľky

  • 3-4 hrste čerstvého vylúpaného hrášku
  • 2 malé karotky
  • ½ mladého kalerábu
  • Pár malých ružičiek karfiolu
  • Na halušky:

  • 4-5 lyžíc hrubej múky
  • Soľ
  • Pár kvapiek citrónovej šťavy
  • 1 lyžica nasekaných byliniek , napr. petržlenová vňať, pažítka, ligurček
  • Ingrediencie

    Na polievka:

    alebo 2 jarné cibuľky

  • 3-4 hrste čerstvého vylúpaného hrášku
  • 2 malé karotky
  • ½ mladého kalerábu
  • Pár malých ružičiek karfiolu
  • Na halušky:

  • 4-5 lyžíc hrubej múky
  • Soľ
  • Pár kvapiek citrónovej šťavy
  • 1 lyžica nasekaných byliniek , napr. petržlenová vňať, pažítka, ligurček
  • Nutričné hodnoty

    Billa

    Zeleninová polievka plná prvej jarnej zeleniny. Aby viac zasýtila, pripravili sme k nej ako závarku obláčikovo-ľahké, maslovo-bylinkové halušky. Tento recept ulahodí celej rodine, deťom aj dospelým.

    Zeleninová polievka s maslovo-bylinkovými haluškami

    Postup:

    1. Na kúsku masla orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme vylúpaný hrášok, na kolieska nakrájanú karotku, na kocky nakrájaný kaleráb a malé ružičky karfiolu. Krátko orestujeme a podlejeme vývarom. Osolíme a okoreníme. Varíme na strednom plameni asi 10-15 minút.
    2. Tip: Na záver do polievky pridáme pár kvapiek citrónovej šťavy – keďže je mladá zelenina sama o sebe sladká, kvapka citrónu pomôže vyvážiť chuť.
    3. Medzitým si z vajíčka, mäkkého masla, múky, soli a nasekaných byliniek pripravíme cesto na halušky. Ak je príliš husté, rozriedime troškou vody. Cez haluškovač pretlačíme do polievky malé halušky a 3-5 minút povaríme.
    4. Halušky môžeme pripraviť aj zvlášť v troche vývaru alebo vody a až po uvarení vložiť do polievky. Ozdobíme zvyšnými bylinkami.