Ryba v pivnom cestíčku a ľahký zemiakový šalát

 | 

Čas prípravy: 

45

 min

Čas varenia: 

30

 min

Ingrediencie

Pre 4 osoby:

  • 500-600 g filety z tresky (alebo iná podobná ryba)
  • 220 g hladkej múky + extra na obalenie
  • 300-350 ml svetlého piva
  • ½ lyžičky kypriaceho prášku
  • soľ a mleté čierne korenie
  • olej na vysmážanie

Na šalát:

  • 800 g šalátových zemiakov typu A alebo B
  • 300 g mrkvy

  • 1 cibuľa
  • malá konzerva hrášku
  • soľ a mleté čierne korenie
  • pár lyžíc majonézy a bieleho gréckeho jogurtu
  • Ingrediencie

    Pre 4 osoby:

    • 500-600 g filety z tresky (alebo iná podobná ryba)
    • 220 g hladkej múky + extra na obalenie
    • 300-350 ml svetlého piva
    • ½ lyžičky kypriaceho prášku
    • soľ a mleté čierne korenie
    • olej na vysmážanie

    Na šalát:

    • 800 g šalátových zemiakov typu A alebo B
    • 300 g mrkvy

  • 1 cibuľa
  • malá konzerva hrášku
  • soľ a mleté čierne korenie
  • pár lyžíc majonézy a bieleho gréckeho jogurtu
  • Nutričné hodnoty

    Billa
    Ryba v pivnom cestíčku je chrumkavá a chutná. Moderná verzia vianočnej ryby v štýle "street food" a k nej ľahký zemiakový šalát s bielym jogurtom a trochou majonézy. Obaľovanie tejto ryby je veľmi jednoduché a rýchle, pozrite si video.

    Chrumkavá ryba v pivnom cestíčku v štýle "street food" vám bude chutiť nie len na Vianoce

    Postup:

    1. Múku zmiešame s kypriacim práškom a veľkou štipkou soli. Postupne prilievame pivo a miešame až vznikne husté cestíčko.
    2. Filety z ryby nakrájame na 2-3 cm široké kúsky a jemne osolíme a okoreníme.
    3. V hlbokej panvici zohrejeme dostatočne vysokú vrstvu oleja. Tesne pred smažením obaľujeme kúsky ryby v múke, oklepeme a potom namáčame do cestíčka. Vysmážame 3-5 minút z každej strany do zlata. necháme odkvapkať na mriežke alebo na papierovej utierke.
    4. Podávame horúce s ľahkým zemiakovým šalátom a kúskom citróna.
    5. Uvarenú zemiaky nakrájame na malé kocky, cibuľu najemno, hrášok a mrkvu scedíme. Všetko spolu premiešame vo väčšej miske spolu s jogurtom a majonézou.
    6. Ich pomer a množstvo si upravíme podľa toho, ako krémový chceme šalát mať. Dobre osolíme, a okoreníme mletým čiernym korením.
    7. Necháme ho pár hodín odležať v chladničke, ale môžeme ho podávať aj okamžite.