Jarný zeleninový šalát s pikantým dressingom

 | 

Čas prípravy: 

0

 min

Čas varenia: 

0

 min

Ingrediencie
  • 2 ks kalerábu
  • 1 zväzok reďkoviek (cca 14ks)
  • 1 zväzok jarnej cibuľky (4ks)
  • 10 g mladého hrášku v strukoch
  • 200 ml bieleho jogurtu
  • 2 PL olivového
  • oleja

    extra virgin
  • 2 PL bieleho vínneho octu
  • 1 PL dijonskej horčice so semienkami
  • 1 strúčik cesnaku, pretlačený
  • 1 ČL medu
  • 1 malý zväzok petržlenovej vňate (5g)
  • soľ a čerstvo pomleté korenie
  •  

    Ingrediencie
    • 2 ks kalerábu
    • 1 zväzok reďkoviek (cca 14ks)
    • 1 zväzok jarnej cibuľky (4ks)
    • 10 g mladého hrášku v strukoch
    • 200 ml bieleho jogurtu
  • 2 PL olivového
  • oleja

    extra virgin
  • 2 PL bieleho vínneho octu
  • 1 PL dijonskej horčice so semienkami
  • 1 strúčik cesnaku, pretlačený
  • 1 ČL medu
  • 1 malý zväzok petržlenovej vňate (5g)
  • soľ a čerstvo pomleté korenie
  •  

    Nutričné hodnoty

    Billa
    Recept na dobrý zeleninový šalát by sme mali mať vždy poruke. Vieme ho rýchlo pripraviť a príjemne zasýti. A kedykoľvek si ho môžete pribaliť so sebou hoci aj do práce. Základom dobrého šalátu je kvalitná čerstvá zelenina a dobrý dressing. Iste, stačí aj overená klasika - citrón, olej, soľ a prípadne čierne korenie. Ale my fajnšmekri radi vymýšľame nové kombinácie. A taký je aj náš dressing z kombinácie jogurtu, dijonskej horčice, cesnaku a medu. Vyskúšajte tento jarný zeleninový šalát a poďakujete si 🙂

    Jarný zeleninový šalát s výborným dressingom

    Postup:

    1. Najprv si pripravíme zeleninu - kaleráby ošúpeme a nakrájame na tenké plátky. Cibuľku umyjeme a nakrájame na tenké elipsy. Reďkovky pokrájame na tenké kolieska. Hrášok pokrájame na polovičky alebo tretinky.
    2. V horúcej vode povaríme hrášok a kaleráby 2-3 minút, hneď scedíme a zalejeme ľadovou vodou. Ochladenú zeleninu scedíme a preložíme do šalátovej misy.
    3. V menšej miske si pripravíme dressing zmiešaním bieleho jogurtu, extra panenského olivového oleja, vínneho octu, dijonskej horčice, pretlačeného cesnaku, medu, soli a mletého čierneho korenia.
    4. Dressing zamiešame so zeleninou a hotový šalát ešte posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou.