Vynikajúcu mrazenú tortu s chuťou čokolády a kávy si v lete určite zamilujete. Je nenáročná na prípravu aj na suroviny. Navyše ju môžete pripraviť aj niekoľko dní dopredu a v mrazničke počká pár dní na vhodnú príležitosť. V sparných dňoch určite príde takáto osviežujúca nepečená torta z mrazáku vhod.

Nepečná torta z mrazničky

Postup
  1. Pripravíme si tortovú formu s priemerom cca 18 cm. Formu vystelieme potravinárskou fóliou.
  2. V jednej miske vyšľaháme dotuha smotanu na šľahanie s vanilkovým cukrom. V druhej nádobe zmiešame kyslú smotanu s práškovým cukrom. Nakoniec obe smotany spolu premiešame do jemného krému.
  3. Ten si rozdelíme na 3 rovnaké časti a ochutíme: Do jednej primiešame 2 lyžice Granka (alebo 1 lyžicu klasického kakaa a práškový cukor podľa chuti). Do druhej zamiešame instantnú kávu. Tretiu časť necháme neochutenú.
  4. Do tortovej formy nalejeme najskôr vrstvu smotany s Grankom. Na ňu nastrúhame v jednej vrstve čokoládu. Na ňu nalejeme neochutenú smotanu a opäť nastrúhame čokoládu. Ako poslednú nalejeme kávou ochutenú smotanu. Formu vložíme do mrazničky a necháme stuhnúť minimálne 4 hodiny, najlepšie cez noc.
  5. Pred podávaním odstránime fóliu a nožom nakrájame na kúsky. Ozdobíme šľahačkou a kávovým zrnkom alebo čokoládovým cukríkom.
  6. Tip: Mrazená nepečená torta sa bude ľahšie krájať nožom namočeným v horúcej vode.