Sladká čokoláda, voňavé kakao, jemné mascarpone a višne, sú hlavné ingrediencie tohto slávnostného dezertu. Ak máte radi klasické zavárané, či v rume nakladané višne, Vianočná Brownies torta s višňami môže byť aj váš ideálny vianočný dezert.

Vianočná Brownies torta s višňami je dezert, ktorý by sa určite vynímal aj na vašom slávnostnom stole

Postup
  1. Rúru zohrejeme na 180 °C. Okrúhlu formu vyložíme papierom na pečenie. Maslo nakrájame na kúsky a spolu s nalámanou čokoládou roztopíme za stáleho miešania vo vodnom kúpeli. Keď sa zmes spojí, odstavíme a necháme mierne vychladnúť.

  2. Vajíčka prešľaháme s cukrom do hustej peny. Do vaječnej zmesi opatrne vmiešame čokoládovú zmes a potom stierkou zapracujeme aj preosiate kakao a múku so štipkou soli. Cesto nalejeme do formy.

  3. Mascarpone prešľaháme s cukrom a vajíčkom dohladka. Lyžicou navrstvíme na vrch cesta a pomocou špajle alebo vidličkou vytvoríme mramorovanie. Nakoniec na vrch naukladáme višne.

  4. Pečieme približne 30-40 minút, stred by mal byť ešte troche vlhký.

  5. Vianočnú Brownies tortu s višňami necháme pred podávaním úplne vychladnúť. K podávaniu môžeme ešte pridať šľahačku a zopár višní.