Veľkonočný koláč

 | 

Čas prípravy: 

0

 min

Čas varenia: 

0

 min

Ingrediencie

Na formu s priemerom 26 cm:

  • 1 ČL citrónovej kôry
  • šťava z ½ citróna
  • 100 g rozpusteného masla
  • Na ozdobu:

    • Práškový cukor

    Alternatíva na ozdobu:

  • 100 g kyslej smotany
  • 2 PL práškového cukru
  • Ingrediencie

    Na formu s priemerom 26 cm:

  • 1 ČL citrónovej kôry
  • šťava z ½ citróna
  • 100 g rozpusteného masla
  • Na ozdobu:

    • Práškový cukor

    Alternatíva na ozdobu:

  • 100 g kyslej smotany
  • 2 PL práškového cukru
  • Nutričné hodnoty

    Billa
    Veľkonočný koláč je rozkošný a ako stvorený pre malých vinšovníkov. Tak akurát do ruky, alebo na raňajky ku "kakavku". Do cesta sme pridali okrem mandlí a citrónu aj tvaroh, vďaka ktorému bude váš veľkonočný koláč vláčny. Ak bude koláč zdobiť váš veľkonočný stôl, môžete ho ozdobiť podľa priloženej šablóny.

    Ten správny veľkonočný "kus koláča od korbáča"

    Postup:

    1. Tortovú formu s priemerom 26 cm vyložíme papierom na pečenie, ktorý sme predtým jemne potreli maslom.

    2. V miske zmiešame hladkú múku, mleté mandle, kypriaci prášok a štipku soli.

    3. V ďalšej miske prešľaháme do nadýchanej peny vajíčka s cukrom a vanilkovým cukrom. Prisypeme suché ingrediencie, kôru aj šťavu z citróna, vanilkový extrakt a tvaroh. Všetko spolu premiešame a na záver do cesta  metličkou vmiešame rozpustené maslo.

    4. Cesto nalejeme do formy a pečieme pri 180 °C asi 45 minút. Pichneme špáradlom do stredu a ak ho vytiahneme suché, koláč je upečený. Po upečení necháme vychladnúť vo forme.

    5. Veľkonočný koláč podávame posypaný práškovým cukrom, alebo ak chceme šťavnatešiu verziu potrieme ho krémom z tvarohu, smotany a práškového cukru a ozdobíme podľa fantázie malými čokoládovými vajíčkami, farebnými cukríkmi, či jarnými jedlými kvietkami.

     

    Náš tip:

    Koláč môžete poprášiť cukrom cez priloženú veľkonočnú šablónu