Group 5129
Vyhľadajte si
restaurant_FILL0_wght300_GRAD0_opsz48
Line 4
Zoradiť podľa: Dôležitosť
Ingrediencie

  • 2 bagetky alebo 4 rožky
  • 4 vajcia
  • 200 g údeného mäsa
  • 1 dcl mlieka
  • soľ, čierne korenie
  • niekoľko hrstí listov špenátu, rukoly, poľníčka, petržlenu a pod.
  • maslo na vymastenie formy

Vrstva 1

Veľkonočná baba s údeným mäsom a špenátom

Cookučka | 113 receptov

icon-facebook icon-instagram pinterest-p-brands print_FILL0_wght400_GRAD0_opsz48 favorite_FILL0_wght400_GRAD0_opsz48 mail_FILL0_wght300_GRAD0_opsz48
Ingrediencie
  • 2 bagetky alebo 4 rožky
  • 4 vajcia
  • 200 g údeného mäsa
  • 1 dcl mlieka
  • soľ, čierne korenie
  • niekoľko hrstí listov špenátu, rukoly, poľníčka, petržlenu a pod.
  • maslo na vymastenie formy

Veľkonočná baba nesmie chýbať na vašom slávnostnom stole

Postup
  1. Údené mäso si uvaríme.
  2. Rožky nakrájame. Vajcia rozdelíme na bielky a žĺtky. Z bielkov neskôr vyšľaháme tuhý sneh.
  3. Žĺtky prešľaháme s mliekom a zmesou zalejeme rožky. Pridáme soľ, čierne korenie a nakrájané špenátové listy a rôzne vňate.
  4. Nakrájame uvarené údené mäso a pridáme do misy s nakrájanými rožkami a bylinkami. Dobre premiešame.
  5. Nakoniec pridáme tuhý sneh z bielkov, zamiešame a zmes nalejeme do maslom vymastenej formy na biskupský chlebíček alebo srnčí chrbát.
  6. Pečieme v rúre asi 40 min na 180 C.
  7. Keď veľkonočná baba vychladne, nakrájame ju a podávame s jarnými bylinkami ako pažítka, medvedí cesnak, špenát, mladá pŕhľava, alebo púpavové listy.