Vegetariánska kapustnica môže byť kráľovnou vášho štedrovečerného či novoročného menu. Sušené hríby ju perfektne ochutia, sušené ovocie dodá ten správny Vianočný šmrnc a opečené údené tofu je fakt chrumkavá záležitosť.

Vegetariánska kapustnica na štedrovečernú či novoročnú večeru

  1. Kapustu podusíme vo väčšom hrnci s koreninami a pridáme vodu.

  2. Hríby prepláchneme horúcou vodou a pridáme do kapusty.

  3. Po čase pridáme obľúbené sušené ovocie, ako slivky, marhule, jabĺčka a podobne.

  4. Varíme cca 45 minút.

  5. Na záver pridáme na jemno strúhaný zemiak a povaríme.

  6. Ochutíme medom a korením.

  7. Podávame s tofu. Tofu opečieme zvlášť na panvičke a na záver pridáme 1 PL medu alebo sójovej omáčky. Tofu hneď skaramelizuje a bude krásne chrumkavé.

  8. Po receptoch na vianočné menu v zdravšom vydaní môžete siahnuť aj na našom portáli a môžete skúsiť pripraviť módnu Street Food verziu ryby s ľahkým šalátom, alebo dokonca Zdravý zemiakový šalát so Skyrom. Ako dezert by sa vám mohli hodiť Tradičné bobaľky vo vegánskom vydaní s chutným makom a rastlinným mliečkom.
  9. Ak však máte radi Klasickú kapustnicu s klobáskou máme od majstrov Coolinárov veľmi chutný recept.