Group 5129
Vyhľadajte si
restaurant_FILL0_wght300_GRAD0_opsz48
Line 4
Zoradiť podľa: Dôležitosť
Ingrediencie

  • 80 g dlhých piškót
  • 150 ml vychladnutého espressa
  • 200 g kešu
  • 100 ml sójového nápoja
  • 3 PL javorového sirupu
  • 1 ČL vanilkového extraktu
  • 200 ml kokosového krému
  • 1 PL kakaa

Vrstva 1

Vegánske Tiramisu

Čas prípravy: 30 min
Čas varenia: 0 min

Kulinárium Redakcia | 63 receptov

icon-facebook icon-instagram pinterest-p-brands print_FILL0_wght400_GRAD0_opsz48 favorite_FILL0_wght400_GRAD0_opsz48 mail_FILL0_wght300_GRAD0_opsz48
Veganske Tiramisu
Ingrediencie
  • 80 g dlhých piškót
  • 150 ml vychladnutého espressa
  • 200 g kešu
  • 100 ml sójového nápoja
  • 3 PL javorového sirupu
  • 1 ČL vanilkového extraktu
  • 200 ml kokosového krému
  • 1 PL kakaa

Tiramisu je klasický taliansky dezert, ktorý si podmanil mnohých milovníkov delikátnych sladkostí. A bolo by čudné, keby medzi nimi chýbali gurmáni vegáni. Tiramisu očaruje svojou chuťou, ale aj rýchlou prípravou. Jeho variácie, napríklad aj vegánske, si môžete pripraviť pomocou malých obmien, vďaka ktorým vás tento dezert nikdy neomrzí. Pripravte si ho teda vo vegánskej verzii s espressom a kokosovým krémom.

Vegánske Tiramisu

  1. Kešu oriešky vložte do hrnca, podlejte vodou a varte 10 minút, kým nezmäknú. Sceďte ich a prepláchnite studenou vodou.

  2. Pripravené kešu vložte do mixéra spolu so sójovým nápojom, javorovým sirupom a vanilkovým extraktom. Zmes zmixujte do hladka.

  3. Vychladnutý kokosový krém miešajte, kým nebude vzdušný a nadýchaný. Potom ho zľahka primiešajte do kešu zmesi. Krém vložte do cukrárskeho vrecka.

  4. Na dno pohárov najskôr navrstvite krém, potom vrstvu dlhých piškót namočených v espresse. Takto striedajte vrstvy krému a piškót, kým nespotrebujete všetky ingrediencie. Na záver tiramisu posypte kakaovým práškom a vložte ho do chladničky minimálne na 3 hodiny.

  5. Ttip: namiesto javorového sirupu môžete použiť rovnaké množstvo agávového sirupu.