Lievance:
Jahodový šalát s balzamikom:
Vegánske lievance s jahodami v balzamiku
Eduard Radimák | 5 receptov
Lievance:
- 1 hrnček hladká múka
- 1 hrnček rastlinného mlieka (sójové, mandľové, ryžové)
- 1 ČL jablčný ocot
- 2 PL javorový sirup, alebo agáve sirup
- 2 PL rastlinný olej
- štipka soli a štipka prášku do pečiva
Jahodový šalát s balzamikom:
- 1 krabička jahôd (500 g)
- 2 PL balzamikový koncentrát
- 1 PL limetová šťava
- 1 PL tekutý med
- mäta
Vegánske lievance sú presne také chutné ako ich nevegánsky variant. Ak teda z akéhokoľvek dôvodu chcete vyskúšať, tento vegánsky dezert, kombinácia s jahodami v balzamiku, mede a liemtovej šťave je tá pravá.
Vegánske lievance s jahodami v balzamiku aj pre gurmánov
-
Múku premiešame s práškom do pečiva a soľou.
-
Do rastlinného mlieka pridáme ocot (vegánska náhrada vajca) a vlejeme do múky. Vidličkou prešľaháme a pridáme olej a sirup.
-
Lievance pečieme na oleji, alebo na kokosovom tuku.
-
Zo surovín na marinované jahody pripravíme úhľadný „šalát“ a podávame na lievance. Ozdobíme mätou.