Group 5129
Vyhľadajte si
restaurant_FILL0_wght300_GRAD0_opsz48
Line 4
Zoradiť podľa: Dôležitosť
Ingrediencie

Lievance:

  • 1 hrnček hladká múka
  • 1 hrnček rastlinného mlieka (sójové, mandľové, ryžové)
  • 1 ČL jablčný ocot
  • 2 PL javorový sirup, alebo agáve sirup
  • 2 PL rastlinný olej
  • štipka soli a štipka prášku do pečiva

Jahodový šalát s balzamikom:

  • 1 krabička jahôd (500 g)
  • 2 PL balzamikový koncentrát
  • 1 PL limetová šťava
  • 1 PL tekutý med
  • mäta

Vrstva 1

Vegánske lievance s jahodami v balzamiku

Čas prípravy: 15 min
Čas varenia: 10 min

Eduard Radimák | 5 receptov

icon-facebook icon-instagram pinterest-p-brands print_FILL0_wght400_GRAD0_opsz48 favorite_FILL0_wght400_GRAD0_opsz48 mail_FILL0_wght300_GRAD0_opsz48
Ingrediencie

Lievance:

  • 1 hrnček hladká múka
  • 1 hrnček rastlinného mlieka (sójové, mandľové, ryžové)
  • 1 ČL jablčný ocot
  • 2 PL javorový sirup, alebo agáve sirup
  • 2 PL rastlinný olej
  • štipka soli a štipka prášku do pečiva

Jahodový šalát s balzamikom:

  • 1 krabička jahôd (500 g)
  • 2 PL balzamikový koncentrát
  • 1 PL limetová šťava
  • 1 PL tekutý med
  • mäta

Vegánske lievance sú presne také chutné ako ich nevegánsky variant. Ak teda z akéhokoľvek dôvodu chcete vyskúšať, tento vegánsky dezert, kombinácia s jahodami v balzamiku, mede a liemtovej šťave je tá pravá.

Vegánske lievance s jahodami v balzamiku aj pre gurmánov

  1. Múku premiešame s práškom do pečiva a soľou.

  2. Do rastlinného mlieka pridáme ocot (vegánska náhrada vajca) a vlejeme do múky. Vidličkou prešľaháme a pridáme olej a sirup.

  3. Lievance pečieme na oleji, alebo na kokosovom tuku.

  4. Zo surovín na marinované jahody pripravíme úhľadný „šalát“ a podávame na lievance. Ozdobíme mätou.