Vegánska kapustnica vo sviatočnej verzii
Cookučka | 102 receptov
- 1 kg kyslej kapusty
- 1 balenie sušených hríbov
- 1 balenie údeného tofu
- 1 hrsť sušeného ovocia
- 1 PL medu
- 1 nastrúhaný zemiak
- Čierne korenie, borievky a bobkový list
Vegetariánska kapustnica môže byť kráľovnou vášho štedrovečerného či novoročného menu. Sušené hríby ju perfektne ochutia, sušené ovocie dodá ten správny Vianočný šmrnc a opečené údené tofu je fakt chrumkavá záležitosť.
Vegetariánska kapustnica na štedrovečernú či novoročnú večeru
Postup:
-
Kapustu podusíme vo väčšom hrnci s koreninami a pridáme vodu.
-
Hríby prepláchneme horúcou vodou a pridáme do kapusty.
-
Po čase pridáme obľúbené sušené ovocie, ako slivky, marhule, jabĺčka a podobne.
-
Varíme cca 45 minút.
-
Na záver pridáme na jemno strúhaný zemiak a povaríme.
-
Ochutíme medom a korením.
-
Podávame s tofu. Tofu opečieme zvlášť na panvičke a na záver pridáme 1 PL medu alebo sójovej omáčky. Tofu hneď skaramelizuje a bude krásne chrumkavé.