Vegánska kapustnica vo sviatočnej verzii

 | 

Čas prípravy: 

45

 min

Čas varenia: 

45

 min

Ingrediencie
  • 1 kg kyslej kapusty
  • 1 balenie sušených hríbov
  • 1 balenie údeného tofu
  • 1 hrsť sušeného ovocia
  • 1 PL medu
  • 1 nastrúhaný zemiak
  • Čierne korenie, borievky a bobkový list
  • Ingrediencie
    • 1 kg kyslej kapusty
    • 1 balenie sušených hríbov
    • 1 balenie údeného tofu
    • 1 hrsť sušeného ovocia
    • 1 PL medu
  • 1 nastrúhaný zemiak
  • Čierne korenie, borievky a bobkový list
  • Nutričné hodnoty

    Billa

    Vegetariánska kapustnica môže byť kráľovnou vášho štedrovečerného či novoročného menu. Sušené hríby ju perfektne ochutia, sušené ovocie dodá ten správny Vianočný šmrnc a opečené údené tofu je fakt chrumkavá záležitosť.

    Vegetariánska kapustnica na štedrovečernú či novoročnú večeru

    Postup:

    1. Kapustu podusíme vo väčšom hrnci s koreninami a pridáme vodu.
    2. Hríby prepláchneme horúcou vodou a pridáme do kapusty.
    3. Po čase pridáme obľúbené sušené ovocie, ako slivky, marhule, jabĺčka a podobne.
    4. Varíme cca 45 minút.
    5. Na záver pridáme na jemno strúhaný zemiak a povaríme.
    6. Ochutíme medom a korením.
    7. Podávame s tofu. Tofu opečieme zvlášť na panvičke a na záver pridáme 1 PL medu alebo sójovej omáčky. Tofu hneď skaramelizuje a bude krásne chrumkavé.