Valentínske srdiečka potešia každého, predovšetkým ak sú sladké a dajú sa zjesť 🙂 Záleží vám na niekom? Možno je na čase povedať niekomu o vašich citoch a vy ešte stále neviete ako na to? Tak tu je recept!

Sladké Valentínske srdiečka potešia každého, či už je zaláskovaný alebo nie

  1. Najskôr si  vymiešame maslo s cukrom (asi 3 minúty), potom pridáme vajce a vanilku. V mise zvlášť zmiešame múku s práškom do pečiva a soľou. Dobre premiešanú sypkú zmes prisypeme k maslu. Vznikne nám cesto, ktoré dáme do potravinárskej fólie a necháme odpočívať aspoň pol hodiny v chladničke.
  2. Medzitým si pripravíme náplne tak, že vyšľaháme spolu všetky suroviny, okrem mlieka. To pridáme až nakoniec, a to iba ak to bude tuhosť krému vyžadovať. Krémom potom naplníme zdobiace vrecúško. Ak nemáme zdobiace, postačí nám silnejšie igelitové vrecko alebo papier na pečenie zmotaný do kornútika. Špičku vrecka samozrejme odstrihneme.
  3. Krém necháme odpočívať v chladničke, pamätáme však na to, že s príliš tuhým krémom sa nám bude zle pracovať, preto ho včas nezabudneme vybrať.
  4. Kým cesto vyberieme z chladničky, rozohrejeme si rúru na 180 stupňov Celzia.
  5. Cesto potom rozdelíme na dve polovice. Do jednej zapracujeme 7 kvapiek potravinárskeho farbiva a do tej druhej 30 kvapiek potravinárskeho farbiva. Takto nám vzniknú dva odlišné odtiene červenej farby.
  6. Dosku na cesto zľahka pomúčime a cesto za pomoci valčeka vyvaľkáme. Formičkou na vykrajovanie v tvare srdca vykrajujeme sušienky a tie potom následne poukladáme na maslom vymastený plech.
  7. Plech plný sušienok pečieme v rozohriatej rúre na 180 stupňov po dobu 8 minút. Hotové ich necháme vychladnúť.
  8. Po vychladnutí si sušienky popárujeme a vždy na jednu z páru nanesieme trochu vopred pripraveného krému a zlepíme s druhou sušienkou. Sušienky skladujeme na tmavom chladnejšom mieste, podobne ako cukrovinky. Dobrú chuť a pekného Valentína!