Tvarohový koláč s višňami a ovsenými vločkami je jednoduchý a rýchly, chutný a tiež ho môžeme zaradiť medzi zdravé koláče. Tento tvarohový koláč je správna cesta, ako si vybudovať udržateľný a zdravý jedálniček.

Ak sa pohráte so zložením múky, môžete ho servírovať aj na raňajky namiesto ovsenej kaše. Ideálne spojenie ovsených vločiek, ovocia aj tvarohu.

Tvarohový koláč s višňami a ovsenými vločkami na raňajky

 

  1. V miske zmiešame múku, cukor, kypriaci prášok, vanilkový cukor a maslo na mrveničku. Plech vymastíme maslom a vysypeme múkou. Na dno nasypeme väčšiu časť pripravenej mrveničky.
  2. Prešľaháme tvaroh, vajíčka, cukor, vanilku a strúhanú citrónovú kôru do hladkého krému.
  3. Ten nalejeme na vrstvu mrveničky a poukladáme ovocie a zalejeme krémom. Môžete postupovať aj naopak. Najskôr ovocie, potom zaliať krémom. Zasypeme zvyškom mrveničky, do ktorej zamiešame ovsené vločky  a dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 °C približne na 50-55 minút do zlata.
  4. Koláč necháme úplne vychladnúť. Môžeme ho dať na chvíľu aj do chladu-bude sa lepšie krájať.

Okrem rolády sa z piškótového cesta dajú robiť korpusy na ovocné koláče alebo torty – tie podľa ľubovôle naplníme napríklad šľahačkovo-mascarpone plnkou, obložíme čerstvým ovocím a luxusná dobrota je hotová. Tu viac o jednotlivých druhoch cesta.