Group 5129
Vyhľadajte si
restaurant_FILL0_wght300_GRAD0_opsz48
Line 4
Zoradiť podľa: Dôležitosť
Ingrediencie

Na jeden klasický veľký plech na celú rúru:

  • 3 balenia tvarohu / 750 g
  • 3 vajcia
  • 4 dcl mlieka
  • 3 horčicové poháre špaldovej múky
  • 1 prášok do pečiva
  • 2 horčicové poháre cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 1 maslo (250 g)
  • veľká hrsť hrozienok

Vrstva 1

Tvarohový koláč s hrozienkami

Čas prípravy: 60 min
Čas varenia: 40 min

Cookučka | 113 receptov

icon-facebook icon-instagram pinterest-p-brands print_FILL0_wght400_GRAD0_opsz48 favorite_FILL0_wght400_GRAD0_opsz48 mail_FILL0_wght300_GRAD0_opsz48
tvarohovy kolac
Ingrediencie

Na jeden klasický veľký plech na celú rúru:

  • 3 balenia tvarohu / 750 g
  • 3 vajcia
  • 4 dcl mlieka
  • 3 horčicové poháre špaldovej múky
  • 1 prášok do pečiva
  • 2 horčicové poháre cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 1 maslo (250 g)
  • veľká hrsť hrozienok

Tvarohový koláč s hrozienkami je taká naša klasika všetkými milovaná 🙂 Tento náš vás prekvapí jednoduchou prípravou a skvelou chuťou. Okrem hrozienok môžete do tvarohu pridať aj pár guličiek zrelého hrozna, koláč bude ešte voňavejší.

Tvarohový koláč s hrozienkami prekvapí skvelou chuťou

 

  1. V jednej nádobe zmiešame všetkú múku, 1 pohár cukru a prášok do pečiva.

  2. V druhej nádobe zmiešame mlieko s tvarohom, druhým pohárom cukru, pridáme vajcia a jeden vanilkový cukor. Túto zmes jemne vymixujeme tyčovým mixérom, alebo ručným šľahačom. Stačí krátko, ide o to, aby sa suroviny spojili. Potom pridáme hrozienka a vmiešame ich vidličkou. My sme pridali aj niekoľko guličiek zo strapca čerstvého hrozna na ozvláštnenie a doplnenie jemnej kyslosti. Chutilo to skvelo.

  3. Polovičku suchej zmesi (múky, cukru a prášku do pečiva) vysypeme na plech a rovnomerne rozvrstvíme lyžicou. Plech nie je potrebné vystielať papierom na pečenie, ani vymasťovať.

  4. Naberačkou rovnomerne rozvrstvíme tvarohovú zmes na múčnu zmes.

  5. Potom opäť rovnomerne rozvrstvíme druhú časť múčnej zmesi.
  6. Nakoniec pokladieme celý plech tvarohového koláča rezmi masla a dáme ho piecť. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňov Celzia cca 30 až 40 minút, alebo kým tvaroh nemá peknú zlatohnedú farbu a je zhora upečený.
  7. Necháme v plechu vychladnúť a krájame na obľúbené tvary.
  8. Tip: Tvarohový koláč s hrozienkami je fantastický vychladený, ale aj vlažný k poháru teplého čaju či mlieka na raňajky. Dobrú chuť!