Group 5129
Vyhľadajte si
restaurant_FILL0_wght300_GRAD0_opsz48
Line 4
Zoradiť podľa: Dôležitosť
Ingrediencie

  • 250 g odtučneného tvarohu Billa (hľadajte v akciovej ponuke BILLA)
  • 300 g polohrubej múky
  • 2 vajcia
  • 1 lyžička práškového cukru
  • 1 lyžička vanilkového cukru
  • 2 lyžice rumu
  • 1 lyžička sódy bikarbóny
  • slnečnicový olej na vyprážanie

Vrstva 1

Výborné tvarohové šišky bez kysnutia

Svetlana Mravcová | 259 receptov

icon-facebook icon-instagram pinterest-p-brands print_FILL0_wght400_GRAD0_opsz48 favorite_FILL0_wght400_GRAD0_opsz48 mail_FILL0_wght300_GRAD0_opsz48
tvarohové šišky
Ingrediencie
  • 250 g odtučneného tvarohu Billa (hľadajte v akciovej ponuke BILLA)
  • 300 g polohrubej múky
  • 2 vajcia
  • 1 lyžička práškového cukru
  • 1 lyžička vanilkového cukru
  • 2 lyžice rumu
  • 1 lyžička sódy bikarbóny
  • slnečnicový olej na vyprážanie

Šišky má rád snáď každý. V lete na ne ani nepomyslím, ale v zime by som ich raňajkovala s kakaom každý deň. Rovnako tak moje deti. Ja mám pre tieto prípady recept, ktorý stihnem ešte večer pred spaním. Ráno tak na deti čakajú tvarohové šišky na stole s horúcim kakaom. Recept je takmer bez cukru a je veľmi jednoduchý a super rýchly. A ak náhodou nemáte radi tvaroh – nevadí. V ceste ho vôbec nie je cítiť.

 

Fantastické tvarohové šišky bez kysnutia

 

Postup
  1. V miske si z tvarohu, múky, vajca, cukru, rumu a sódy vypracujeme hladké cesto. Potom ho prikryjeme a dáme odpočinúť do chladničky asi na pol hodiny.
  2. Miesto na vaľkanie cesta si zľahka poprášime polohrubou múkou a cesto z chladničky naň položíme. Za pomoci valčeka ho vyvaľkáme na plát tenký asi 7 mm.
  3. Vždy používam poháre, ale vy môžete použiť napríklad vykrajovač na cukrovinky. Takto vykrajujeme šišky a pripravíme si ich na múkou pomúčenú tácku.
  4. Aby nám išla práca rýchlejšie, môžeme si medzitým rozohriať olej vo vyššom hrnci. Použijeme väčšie množstvo oleja, aby šišky v oleji plávali. Keď do oleja vhodíme malý kúsoček cesta a olej začne peniť, znamená to, že je už dostatočne horúci a my môžeme začať smažiť.
  5. Šišky hodíme do oleja a necháme chvíľu opekať, po chvíli ich otočíme a opečieme ešte z druhej strany do zlatista. Na vybratie by sme si mali pripraviť misku vystlanú dvomi kuchynskými obrúskami. Z šišiek tak môže prebytočný olej stiecť a obrúsok ho vsiakne.
  6. Dávajte si prosím pozor 1. až 2. várka sa môže zdať že trvá dosť dlho. Ale po chvíli sa doba smaženia zrýchli, pretože sa olej viac prehreje. Neodchádzajte radšej od hrnca, aby ste šišky zbytočne nepripálili 🙂
  7. Hotové šišky podávajte s obľúbeným lekvárom, alebo len tak posypané práškovým cukrom. Dobrú chuť !
  8. Tip: ja mám radšej okrúhle pampúchy bez jamky, ale môžete po vykrojení urobiť v šiške palcom namočeným v múke jamku – do nej potom vložíte džem. Takéto šišky vkladajte do oleja najprv jamkou dole.