Tento rok je tvarohové brownies s malinami môj najobľúbenejší recept na spracovanie ovocia z mrazničky práve tento koláčik. Tvaroh aj čokoládu my totiž doma všetci máme veľmi radi. Len minulý týždeň som ho musela robiť hneď dvakrát. Ráno mi ušetril starosti s prípravou raňajok a popoludní potešil návštevu k dobrej káve. Vyskúšajte ho aj vy, nebudete ľutovať.

Vynikajúce tvarohové brownies s ovocím

Postup
  1. Predhrejeme si rúru na 190 stupňov Celzia.
  2. Dno formy na pečenie s rozmermi 24 x 24 cm vystelieme papierom na pečenie.
  3. Vo väčšej mise zmiešame polohrubú múku s práškom do pečiva a kakaom. Ja používam nesladené, vysoko percentné kakao.
  4. V ďalšej miske si za pomoci metličky alebo ručného šľahača vymiešame vajcia s kryštálovým a vanilkovým cukrom. Vyšľahané vajcia pridáme k múke a primiešame rozpustené maslo.
  5. Polovicu tohto cesta dáme na dno pripravenej formy na pečenie, zvyšok odložíme nabok.
  6. Tvarohovú plnku pripravíme dôkladným premiešaním tvarohu, práškového cukru, vajca a Zlatého klasu. Miešame tak dlho, kým zmes nebude úplne jemná. Potom ju môžeme vyliať na prvú vrstvu čokoládového cesta.
  7. Na tvarohovú plnku rozprestrieme mrazené maliny, alebo iné mrazené ovocie. Ovocie vopred nerozmrazujeme, použijeme ho priamo z mrazničky. Keby sme ho predtým rozmrazili, voda by  vsiakla do cesta a výsledok by bol zlý. Ak však nemáme na výber, necháme rozmrazené ovocie aspoň chvíľu odkvapkať v sitku.
  8. Nakoniec ako poslednú vrstvu použijeme zvyšok čokoládového cesta. Nevadí, ak na vrchu bude tvaroh presvitať.
  9. Formu následne dáme do vyhriatej rúry na 190 stupňov Celzia a pečieme asi tak 40 minút. Po vybratí z rúry ho necháme asi hodinu vychladnúť a potom ho nakrájame. Tesne pred podávaním ho môžeme posypať práškovým cukrom. Prajem dobrú chuť !