Tvarohová šarlota s čučoriedkami je dokonalý letný dezert. Svieža, jemne kyslastá, vychladená, ovocná a navyše krásna.

Tvarohová šarlota je dezert, ktorý poteší jazýček aj vaše oči

  1. Formu s odopínacím okrajom vystelieme fóliou.

  2. Želatínu dáme napučať do studenej vody.

  3. Z dlhých piškótov odrežeme konce, poukladáme ich po obvode do formy a tiež vyložíme dno.

  4. Tvaroh vymiešame s cukrom, vanilkou a citrónovu šťavou. Šľahačku vyšľaháme do tuha. Zo želatíny vytlačíme prebytočnú vodu a rozpustíme na miernom plameni /nevaríme/. Tvaroh premiešame s ovocím, zo šľahačkou a želatínou. Krém navrstvíme do pripravenej formy, opatrne, aby nám piškóty nepopadali. Uhladíme a dáme stuhnúť do chladničky, najlepšie cez noc.

  5. Zatuhnutú tortu pred podávaním vyberieme z formy a položíme na servírovací podnos.

  6. Povrch ozdobíme čerstvým ovocím,prípadne čerstvou mätou alebo jedlými kvetmi.

  7. Tradične sa šarlota ozdobuje farebnou stužkou, ktorou ju po obvode obviažeme.