Tousty sú deťmi i celou rodinou milované jedlo, či už je to rýchla večera, alebo sýtejšie raňajky. Pripraviť ich viete aj tak, aby boli nutrične vyvážené, plné chrumkavej zeleniny a vitamínov. Všetky deti radi chrúmu, preto by toust plný strúhanej mrkvy, redkvičky, póru a ľadového šalátu s vychladenou smotanou, mohol osloviť i vaše ratolesti. Chuťovo vyladené budú napr. s tuniakom, ktorý zase obstará pre vašu rodinu tie správne tuky. Ale hlavne musia dobre chutiť, tak skúste tieto naše Tuniakové tousty pre celú rodinu. Najlepšie sú dobre vychladené.

Fantastický toust plný chrumkavej zeleniny a tuniaka obstojí ako lákavé hlavné jedlo

Postup
  1. Mrkvu ošúpeme a nastrúhame na jemno. Môžeme použiť tiež škrabku na zeleninu „julienne“.
  2. Pór podľa potreby očistíme a umyjeme. Prekrojíme pozdĺžne a nakrájame na tenké polovičné kolieska.
  3. Ľadový šalát nakrájame na slížiky.
  4. Reďkovky umyjeme, očistíme a nakrájame na tenké polovičné kolieska.
  5. Podľa chutí vo vašej rodine môžete zeleninu aj zameniť za iné obľúbené druhy, alebo pridať napríklad jarnú cibuľku, či pažítku. Dobrým tipom môžu byť aj vajíčka uvarené na tvrdo, vychladené a nakrájané na drobno.
  6. Všetky nakrájané zeleniny na tuniakové tousty premiešame vo vhodnej mise a pridáme olivový olej, soľ a korenie.
  7. Potom pridáme 2 konzervy tuniaka, zliate z oleja, či šťavy.
  8. Všetko spolu znovu premiešame a pridáme dobre vychladenú kyslú smotanu alebo, komu sa hodí viac, môže aj majonézu.
  9. Vychladenou zmesou naplníme tousty a prerežeme na trojuholníky.
  10. Tip: Tuniakové tousty ozdobíme cibuľkou a pažítkou a podávame studené. Dobrú chuť celej rodine.