Trhané pečené bravčové skvelo chutí v žemli, s ryžou či rezancami. Príprava síce chvíľu trvá, ale je úplne jednoduchá. Mäsko sa pečie samo, vy pripravíte len žemle a suroviny na ochutenie. Stojí to za to.

Trhané pečené bravčové možno poznáte zo „street food“ akcií aj pod anglickým názvom „pulled pork“

  1. Mäso potrieme olejom a koreninami a opečieme zo všetkých strán.

  2. Pečieme v rúre na 160 stupňov C cca 4 hodiny. (Ak nemáme čas, pečieme obvyklým spôsobom cca 75 min najskôr na 250 stupňov a po chvíli na 180 stupňov.)

  3. Po upečení mäso vydličkami „natrháme“ na kúsky.

  4. Petržlenovú vňať a čili papričku nakrájame na jemno. Pridáme citrónovú šťavu, olej a ak treba soľ, alebo worcester.

  5. Cumberlandská omáčka: V menšom hrnci zahrejeme ríbezľový džem a pridáme víno. Pridáme dijónsku horčicu a čierne korenie. Necháme prevrieť a zredukujeme.

    Dobre ochutené mäso podávame so žemľami, omáčkou a rukolou.