Na trhané pečené bravčové mäso:
Marináda na upečené mäso:
Cumberlandská omáčka:
Na podávanie:
Trhané pečené bravčové v žemli
Cookučka | 102 receptov
Na trhané pečené bravčové mäso:
- cca 600 až 800 g bravčového pliecka (hľadajte v letáku BILLA)
- 1 PL červenej papriky
- 1 PL čierneho korenia
- 1 PL soli
- 1 PL majoránu
- 5 PL oleja
Marináda na upečené mäso:
- 1 hrsť petržlenovej vňate
- 1 čili paprička
- 2 PL citrónovej šťavy
- 2 PL oleja
Cumberlandská omáčka:
- 3 až 4 PL ríbezľového lekváru
- 4 PL portského, alebo červeného vína
- 1 PL dijónskej horčice
- 1ČL čierneho korenia
Na podávanie:
- 4 žemle alebo bosniaky
- rukola
Trhané pečené bravčové skvelo chutí v žemli, s ryžou či rezancami. Príprava síce chvíľu trvá, ale je úplne jednoduchá. Mäsko sa pečie samo, vy pripravíte len žemle a suroviny na ochutenie. Stojí to za to.
Trhané pečené bravčové možno poznáte zo „street food“ akcií aj pod anglickým názvom „pulled pork“
-
Mäso potrieme olejom a koreninami a opečieme zo všetkých strán.
-
Pečieme v rúre na 160 stupňov C cca 4 hodiny. (Ak nemáme čas, pečieme obvyklým spôsobom cca 75 min najskôr na 250 stupňov a po chvíli na 180 stupňov.)
-
Po upečení mäso vidličkami „natrháme“ na kúsky.
-
Petržlenovú vňať a čili papričku nakrájame na jemno. Pridáme citrónovú šťavu, olej a ak treba soľ, alebo worcester.
-
Cumberlandská omáčka: V menšom hrnci zahrejeme ríbezľový džem a pridáme víno. Pridáme dijónsku horčicu a čierne korenie. Necháme prevrieť a zredukujeme.
Dobre ochutené mäso podávame so žemľami, omáčkou a rukolou.
Ďalšie výborné recepty nájdete kliknutím sem.