Pečená treska s chrumkavou krustou, čerstvými bylinkami a citrónom je naozaj letný gurmánsky zážitok. V lete mnohí radi večeriame ryby. Na dovolenke pri mori sa to priam žiada. Ale ani doma sa nemusíme ochudobňovať o tento letný gurmánsky zážitok. Po horúcom dni, nikto z nás nemá chuť na ťažkú ​​večeru. Zároveň do seba musíme dostať nejaké živiny, ktoré po celodennom jedení vodných melónov naše telo potrebuje:-) Urobiť pečenú tresku je v podstate jednoduché. Niekomu sa to však zdá fádne. Vyskúšajte teda niečo rafinovanejšie, pečenú tresku s chrumkavou kôrkou, príprava ktorej vám zaberie len pár minút.

Chrumkavá rybička je zdravá, ľahká a veľmi chutná letná večera

Postup
  1. Najskôr si predhrejeme rúru na 220 stupňov Celzia. Nádobu na pečenie vymastíme pomocou kuchynského papierového obrúska a lyžičky masla.
  2. Filé z tresky dáme do nádoby na pečenie.
  3. Jednotlivé kúsky filé osolíme a okoreníme z oboch strán.
  4. V miske si zmiešame strúhanku s nasekanou petržlenovou vňaťou, pretlačeným cesnakom, nastrúhanou citrónovou kôrou, citrónovou šťavou, zmäknutým maslom a trochou soli. Premiešavame vidličkou, kým sa nám všetky suroviny spoja v hladkú polo sypkú strúhanku, bude to chvíľku trvať. Maslo preto necháme vopred dostatočne zmäknúť.
  5. Strúhankovú zmes potom pekne navŕšime na filé z tresky tak, aby mal každý kúsok filé peknú strúhankovú čiapočku.
  6. Takto zasypané filé vložíme do vopred vyhriatej rúry a pečieme asi 20 až 25 minút.
  7. Filé môžeme podávať s varenými zemiakmi, zemiakovou kašou, zeleninovým šalátom, alebo len tak s chlebíkom či bagetou. Bez prílohy
  8. Tip: Na záver ešte určite pridajte čerstvý citrón, ktorým si ešte môžeme jednotlivé kúsky extra pokvapkať. Prajeme dobrú chuť!