Group 5129
Vyhľadajte si
restaurant_FILL0_wght300_GRAD0_opsz48
Line 4
Zoradiť podľa: Dôležitosť
Ingrediencie

Na 4-6 porcií:

  • 3 PL olivového oleja
  • 600 g mletého mäsa (zmes bravčového a hovädzieho)
  • 1 veľká cibuľa
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 1 PL paradajkového pretlaku
  • 700 ml paradajkovej passaty
  • Sušená bazalka, oregano
  • Soľ a mleté čierne korenie
  • Balenie lasagní (500 g)
  • 100 g strúhaného parmezánu

Na Bešamelovú zálievku:

  • 750 ml mlieka
  • 50 g masla
  • 50 g hladkej múky
  • Soľ, muškátový oriešok a biele korenie

Vrstva 1

Tradičné lasagne s mletým mäsom

Čas prípravy: 60 min
Čas varenia: 50 min

Ela Kaslu | 329 receptov

icon-facebook icon-instagram pinterest-p-brands print_FILL0_wght400_GRAD0_opsz48 favorite_FILL0_wght400_GRAD0_opsz48 mail_FILL0_wght300_GRAD0_opsz48
tradičné lasagne
Ingrediencie

Na 4-6 porcií:

  • 3 PL olivového oleja
  • 600 g mletého mäsa (zmes bravčového a hovädzieho)
  • 1 veľká cibuľa
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 1 PL paradajkového pretlaku
  • 700 ml paradajkovej passaty
  • Sušená bazalka, oregano
  • Soľ a mleté čierne korenie
  • Balenie lasagní (500 g)
  • 100 g strúhaného parmezánu

Na Bešamelovú zálievku:

  • 750 ml mlieka
  • 50 g masla
  • 50 g hladkej múky
  • Soľ, muškátový oriešok a biele korenie

Tradičné talianske lasagne s mletým mäsom sú obľúbené na celom svete. Je to sýte jedlo na voľný večer, či víkendové popoludnie, ku ktorému sa perfektne hodí k pohár červeného vína a obľúbený film. Ako sa robia tie naozaj tradičné lasagne? Zapekajú sa s omáčkou z mletého mäsa a s bešamelom.

Tradičné lasagne s mletým mäsom odporúčame podávať s pohárom vína k dobrému filmu

Postup:

  1. V širokom hrnci zohrejeme olivový olej, pridáme najemno nasekanú cibuľu a opražíme do sklovita. Pridáme najemno nasekaný cesnak. Do panvice pridáme mleté mäso a zprudka opekáme a premiešavame. Keď sa mäso zatiahne a šťava sa odparí, necháme mäso opiecť trošku do hneda. Osolíme, ochutíme mletým čiernym korením, pridáme paradajkový pretlak a opäť všetko spolu premiešame. Zalejeme paradajkovou passatou a trochou vody. Pridáme sušené bylinky, privedieme k varu a na miernom plameni dusíme zakryté približne pol hodinu. Občas premiešame, ak omáčka príliš zhustne, podlejeme vodou.
  2. Bešamel: V hrnci rozpustíme maslo, pridáme múku a metličkou rozšľaháme. Po častiach prilevame mlieko a metličkou miešame dohladka. Za stáleho miešania varíme na slabom ohni asi 10 minút. Ochutíme soľou, mletým korením a muškátovým orieškom. Ak je hustý, rozriedime troškou mlieka a necháme prevrieť.
  3. Rúru zohrejeme na 200 °C.
  4. Do pekáčika rozložíme vrstvu lasagní, na to rozotrieme vrstvu mäsového ragú a vrstvu bešamelu. Opäť položíme vrstvu cestovín, ragú a bešamelu. Zopakujeme, pokiaľ nemienieme cestoviny aj omáčku. Poslednú vrstvu omáčky potrieme hrubšou vrstvou bešamelu a posypeme parmezánom.
  5. Dáme do vyhriatej rúry a pečieme približne 40 minút do zlata. Prvých 20 minút zakryté alobalom, potom dopečieme odokryté. Pred podávaním necháme trochu schladnúť, lasagne sa budú lepšie krájať. Ako prílohu si môžeme pripraviť jednoduchý zelený šalát.