Grilovanie na záhrade jednoducho patrí k letu. Krkovička je ideálna na grilovanie, pretože mäso je po upečení krehké a šťavnaté. Len treba dávať pozor, aby nebolo na grile príliš dlho. Pripravte si tentokrát na grilovačku túto výbornú krkovičku, marinovanú v cibuľovo-bylinkovej marináde. Jemná červená cibuľa dodá mäsu sladkastú chuť, bylinky a rímsky kmín zasa ten správny šmrnc.

Bravčová krkovička s ľahkým šalátom

Ku grilovanej krkovičke sa výborne hodí jednoduchý a osviežujúci šalát z rukoly a cherry paradajok. Potom už stačí kúsok dobrého chleba, ktorý si tiež nakrátko opečte na grile.

Postup
  1. Pripravíme si marinádu: cibuľu nakrájame na väčšie kúsky a vložíme do mixéra spolu s lístkami rozmarínu. Rozmixujeme takmer dohladka. Pridáme nasekané oregano, rímsky kmín, olej, ocot, med, soľ a korenie. Dobre premiešame a do marinády vložíme plátky mäsa tak, aby boli úplne ponorené. Zakryjeme a dáme do chladničky minimálne na 2 hodiny marinovať.  Mäso môžeme nechať v chladničke aj cez noc, v tom prípade vynecháme soľ, mäso osolíme až tesne pred grilovaním. Príliš dlhé pôsobenie soli na mäso spôsobí jeho vysušenie.
  2. Marinované mäso vyberieme aspoň pol hodinu pred grilovaním z chladničky. Na rozpálenom grile plátky mäsa opečieme z každej strany. Podávame so šalátom a chlebom, ktorý si nasucho opečieme na grile.
  3. Šalát si pripravíme takto: rukolu nakrájame nahrubo, pridáme prepolené cherry paradajky a na kocky nakrájané uhorky. Z ostatných prísad vymiešame zálievku a tesne pred podávaním ňou šalát polejeme. Premiešame a podávame k mäsu.