Tom Kha gai polievka je kuracia polievka s kokosovým mliekom, tradičný thajský recept. Vďaka tejto polievka prinesiete do svojej kuchyne zaujímavé nové chute.

Tom Kha gai polievka

Thajská kuchyňa je niečo extra. Je pestrá, farebná, zdravá, pikantná a samozrejme chutná. Medzi jej ďalšie výhody patrí aj jednoduchá a rýchla príprava.

Postup
  1. Citrónovú trávu prekrojíme pozdĺžne a potom nakrájame na 4 cm veľké kusy, kuracie prsia nakrájame proti vláknam na tenké rezančeky.
  2. Vo woku zmiešame kuarví vývar so 400 ml kokosového mlieka a privedieme k varu.  Pridáme citronóvú trávu, nakrájaný olúpaný galgan, limetkové listy a celé chilli papričky.
  3. Ochutíme 3 lyžicami rybej omáčky a varíme na miernom plameni asi 10 minút. Pridáme pokrájané kurecie prsia, fazuľku a premiešame.
  4. Varíme asi 5 minút a často premiešame. Pridáme zvyšok kokosového mlieka, limetkovú šťavu, trstinový cukor a 1–2 lyžice rybej omáčky. Limetovú šťavu pridáme podľa chuti.

Thajská kuchyňa v kocke…

Najzdravšia, najpestrejšia, najchutnejšia a zároveň najmenej náročná. Tieto všetky vlastnosti súčasne môže mať len jediná kuchyňa na svete a je to práve tá thajská.

Je preslávená predovšetkým svojou ostrou a korenistou chuťou. Najpoužívanejšou surovinou je chilli, cesnak a tiež kari korenie. Stretnúť sa môžete aj s kokosovým mliekom, arašidmi a najrôznejšími bylinkami. Z mäsa je veľmi obľúbené bravčové, hydina a predovšetkým  rybie mäso a ďaľšie plody mora. Medzi špeciality miestnej kuchyne patria napríklad polievky, bravčové kari s baklažánmi, ryžové cestoviny s mäsom alebo rybou a samozrejme miešaná zelenina pripravená na typickej panvici Wok.