Tiramisu Roláda

 | 

Čas prípravy: 

45

 min

Čas varenia: 

5

 min

Kulinárium Redakcia
Kulinárium Redakcia

 | 

Čas prípravy: 

45

 min

Čas varenia: 

5

 min

Ingrediencie
  • 100 g cukru
  • 2 vaječné žĺtky
  • 200 ml smotany na šľahanie
  • 2 PL kakaového prášku
  • Ingrediencie
  • 100 g cukru
  • 2 vaječné žĺtky
  • 200 ml smotany na šľahanie
  • 2 PL kakaového prášku
  • Nutričné hodnoty

    Billa
    Tiramisu roláda je ďalšia gurmánska verzia klasického Tiramisu. Ak ste je jeho priaznivcami ponúkame vám recept na slávnostnú verziu tohoto klasického talianskeho krémového dezertu.

    Tiramisu Roláda

    Postup:

    1. Žĺtky s cukrom vymiešajte a za stáleho miešania varte nad parou 10 minút. Odstavte z ohňa a nechajte vychladnúť.

    2. Smotanu na šľahanie šľahajte dovtedy, kým sa v nej nezačnú tvoriť tuhé špičky. V inej miske zmixujte mascarpone, vanilkový extrakt a citrónovú šťavu a potom pridajte žĺtkovú zmes. Krátko premiešajte, aby sa všetky prísady pekne spojili.

    3. Ručne zmiešajte krém s vyšľahanou smotanou na šľahanie a naplňte ním cukrárske vrecko.

    4. Podlhovastú formu vysteľte potravinovou fóliou, na dno poukladajte dlhé piškóty namočené v espresse a navrstvite krém. Všetko zopakujte ešte dvakrát. Trochu krému si nechajte na ozdobu. Formu vložte do chladničky aspoň na 4 hodiny, ideálne cez noc. Tiramisu preložte na servírovací podnos, odstráňte fóliu, na vrch navrstvite zvyšný krém a posypte kakaom.

     

    Náš tip:

    Aby bol krém ešte aromatickejší, ozvláštnite ho nastrúhanou citrónovou kôrou.