Group 5129
Vyhľadajte si
restaurant_FILL0_wght300_GRAD0_opsz48
Line 4
Zoradiť podľa: Dôležitosť
Ingrediencie

Vrstva 1

Tiramisu Roláda

Čas prípravy: 45 min
Čas varenia: 5 min

Kulinárium Redakcia | 54 receptov

icon-facebook icon-instagram pinterest-p-brands print_FILL0_wght400_GRAD0_opsz48 favorite_FILL0_wght400_GRAD0_opsz48 mail_FILL0_wght300_GRAD0_opsz48
Tiramisu rolada
Ingrediencie

Tiramisu roláda je ďalšia gurmánska verzia klasického Tiramisu. Ak ste je jeho priaznivcami ponúkame vám recept na slávnostnú verziu tohoto klasického talianskeho krémového dezertu.

Tiramisu Roláda

  1. Žĺtky s cukrom vymiešajte a za stáleho miešania varte nad parou 10 minút. Odstavte z ohňa a nechajte vychladnúť.

  2. Smotanu na šľahanie šľahajte dovtedy, kým sa v nej nezačnú tvoriť tuhé špičky. V inej miske zmixujte mascarpone, vanilkový extrakt a citrónovú šťavu a potom pridajte žĺtkovú zmes. Krátko premiešajte, aby sa všetky prísady pekne spojili.

  3. Ručne zmiešajte krém s vyšľahanou smotanou na šľahanie a naplňte ním cukrárske vrecko.

  4. Podlhovastú formu vysteľte potravinovou fóliou, na dno poukladajte dlhé piškóty namočené v espresse a navrstvite krém. Všetko zopakujte ešte dvakrát. Trochu krému si nechajte na ozdobu. Formu vložte do chladničky aspoň na 4 hodiny, ideálne cez noc. Tiramisu preložte na servírovací podnos, odstráňte fóliu, na vrch navrstvite zvyšný krém a posypte kakaom.

  5. Tip: Aby bol krém ešte aromatickejší, ozvláštnite ho nastrúhanou citrónovou kôrou.