Tekvicovo-zemiaková krémová polievka vás zahreje a zasýti, má nádhernú farbu a pri jej príprave sa ani veľmi nenamakáte. Jesenné sychravé počasie si takúto polievku doslova žiada. Ale vlastne, nielen to sychravé! Jednoducho, tekvica a jeseň – to je synonymum.

Tekvicovo-zemiaková krémová polievka je jedlo, ktoré si jeseň žiada

 

  1. Na olivovom oleji si orestujeme cibuľu a tymián. Pridáme tekvicu a zemiaky, osolíme a okoreníme, prikryjeme pokrievkou a dusíme asi 10 minút. Po desiatich minútach tekvicu a zemiaky podlejeme asi litrom vody a varíme do zmäknutia.
  2. Pridáme mletý zázvor a polievku rozmixujeme. Ak je príliš hustá pridáme vodu a prevaríme. Na záver pridáme šľahačkovú smotanu a polievku len prehrejeme a finálne dochutíme soľou a korením.
  3. Na olivovom oleji s kúskami tymiánu si orestujeme huby shimeji. Rovnako aj kúsky bagiet. Hubami a kúskami bagety dozdobíme polievku, môžme pridať aj tymián, petržlenovú vňať a semienka čierneho sezamu. Samozrejme, pri servírovaní sa medze fantázii nekladú. Pokojne použite iné semienka, veľmi dobre fungujú opečené tekvicove jadierka.