Čo s tými krásnymi maslovými tekvicami, ktoré sa od začiatku jesene objavujú na pultoch a na trhoch? Tekvicové sušienky s muškátovým orieškom! Maslovú tekvicu prepašujte do fantastických vláčnych sušienok a recept vám radíme uložiť, lebo si ho bude každý pýtať 🙂

Vláčne a voňavé sezónne tekvicové sušienky s muškátovým orieškom pre celú rodinu

  1. Najskôr si pripravíme tekvicové pyré na tekvicové sušienky. Môžeme ho pripraviť deň dopredu, alebo do zásoby. Umytú tekvicu rozpolíme ostrým nožom napoly a semienka vydlabeme lyžicou. (Semienka môžeme umyť a opražiť, chutia skvele.)
  2. Tekvicu potom šupkou nadol položíme na plech vopred vystlaný papierom na pečenie a pečieme v rúre vyhriatej na 185 stupňov asi 10 minút. Potom tekvicu otočíme šupkou hore a pečieme ešte asi 50 minút.
  3. Po upečení šupku ošúpeme a samotnú tekvicu zmixujeme v mixéri. Hotové pyré ešte necháme odkvapkať cez jemné sito nad hrncom. Zbavíme sa tak prebytočnej tekutiny.
  4. Môžeme začať s prípravou cesta. Samotná príprava už je veľmi jednoduchá. Vo väčšej miske zmiešame všetky suché suroviny: múku, sódu, prášok na pečenie, škoricu, muškátový oriešok, soľ a cukor.
  5. V ďalšej miske si rozmixujeme maslo s cukrom, pridáme vajcia, vanilku a tekvicové pyré.
  6. Po dôkladnom zamiešaní zmes primiešame k múke. Vznikne nám jemné cesto, ktoré ešte na chvíľu vložíme do chladničky, bude sa nám s ním lepšie pracovať.
  7. Po cca ½ hodine cesto vyberieme z chladničky a lyžicou na zmrzlinu naberáme cesto v tvare kopčekov zmrzliny, ktoré vhodíme do práškového cukru. Jemne ho cukrom zasypeme a rúk ešte guličku dotvarujeme. Kladieme na plech vystlaný papierom na pečenie. Vyjdú nám 2 plechy po 12tich kusoch krásnych tekvicových sušienok s muškátovým orieškom. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňov asi 13 minút. Dobrú chuť.