Tekvicové maslové sušienky sú možno ten správny recept, ako využiť sezónne tekvice. Už ste skúšali použiť ich do sladkých koláčikov, krekrov a sušienok? Tekvicové pyré sa bežne používa do koláčov, sú farebné a ľahšie stráviteľné.

Tekvicové maslové sušienky na Halloweenskú párty

  1. Pyré si môžeme pripraviť aj deň alebo viac dopredu a mať ho v chladničke niekoľko dní.
  2. Maslovú tekvicu prepolíme, vydlabeme semienka a šupkou hore položíme na plech. Takto ju dáme piecť do rúry na 175 stupňov Celzia asi na 45 minút. Tekvica musí byť po upečení mäkká.
  3. Potom ju necháme trochu vychladnúť.
  4. Vnútro vydlabeme a spolu s maslom a soľou zmixujeme na jemné pyré.
  5. Príprava sušienok je už potom jednoduchá. Rúru si predhrejeme na 180 stupňov a dva plechy vystelieme papierom na pečenie.
  6. V jednej miske zmiešame múku, ovsené vločky, prášok na pečenie, škoricu, zázvor, soľ, vanilku a zamiešame.
  7. V druhej miske zmiešame zmäknuté maslo s hnedým cukrom a za pomoci kuchynského robota vymiešame do ľahkej penistej konzistencie. Potom pridáme vajcia a vmiešavame suché ingrediencie. Nakoniec do cesta zapracujeme tekvicové pyré a bielu čokoládu.
  8. Pomocou lyžice naberáme cesto a dávame ho na papier na pečenie dostatočne ďaleko od seba. Na každú tácku 12 kusov bude asi najlepší rozostup.
  9. Dáme do rúry a pečieme asi 10 minút. Sušienky sú po upečení ešte mäkké. Musíme ich najskôr nechať vychladnúť, až potom ich môžeme dať dole z papiera na pečenie. Pekný Halloween!