Tekvicová zmrzlina so škoricou a hustým sladeným mliekom je dobrý nápad na dezert aj chladnejších dňoch. Z jesenných surovín a v nádherných  jesenných farbách. Naša jesenno-zimná domáca zmrzlina vás osvieži, ale zároveň aj zohreje vďaka hrejivým koreninám – zázvoru a škorici.

Tekvicová zmrzlina s hrejivými koreniami

Možno si poviete, že v novembri to nie je práve najšťastnejší nápad. Pravdou však je, že organizmu neškodí studená zmrzlina, ale prudká zmena teploty. Preto by ste nemali jesť zmrzlinu, keď ste rozhorúčení alebo pred a po horúcom jedle. Mimochodom vedeli ste, že rekordérmi v spotrebe zmrzliny nie sú Taliani alebo Španieli, ale severania, Fíni a Švédi? Pokiaľ ste zdraví, pokojne si zmrzlinu doprajte aj v týchto sychravých dňoch 🙂

Našu zmrzlinu si môžete vychutnať samostatne, alebo ju skúste servírovať s dezertom, hoci aj s týmto koláčikom Tekvicový koláč s polevou z čerstvého syra.

Postup
  1. Tekvicu zbavíme jadierok a pokrájame ju na kocky. (Hokkaidó tekvicu nemusíme šúpať.)
  2. Tekvicu uvaríme do mäkka v hrnci. Scedíme a pridáme presladené mlieko. Tekvicu rozmixujeme s mliekom na hladkú hmotu. Pridáme zázvor a škoricu.
  3. Vo vyššej mise si vyšľaháme šľahačku zo smotany a jemne primiešame do vychladnutej tekvicovej zmesi.
  4. Prelejeme do nádoby (odporúčame plochejší typ) a dame zmraziť do mrazničky na 6-8 hodín)
  5. Pred podávaním opečieme orechy, posekáme ich na kúsky (nie na veľmi drobné) a posypeme nimi zmrzlinu.