Taštičky z lístkového cesta plnené zelenou špargľou a tirolskou šunkou sú letná bleskovka, ktorou potešíte návštevu, alebo vyriešite rýchlu a delikátnu večeru.

Taštičky z lístkového cesta so zelenou špargľou a tirolskou šunkou

  1. Lístkové cesto si rozdelíme na rovnaké obdĺžniky alebo štvorce.

  2. Zo špargle odlomíme drevnaté konce a dochutíme olivovým olejom, soľou a korením.

  3. Každý kus cesta potrieme rozšľahaným vajíčkom, posypeme rozdrobenou bryndzou, na ňu uložíme šunku a na šunku vždy 2 špargle.

  4. Posypeme tvrdým syrom, zabalíme do tvaru taštičky, potrieme vajíčkom, osolíme a okoreníme. Pečieme 12 až 15 minút pri 200 stupňoch (teplovzdušná rúra).

Lístkové cesto robia doma už len skúsené a trpezlivé gazdinky. My ostatní si ho radšej kúpime, aby sme si za krátky čas pripravili jednohubky, rýchly obed alebo večeru aj skvelé dezerty. A to všetko len s minimom námahy: tipy na slané aj sladké náplne do lístkového cesta.