Group 5129
Vyhľadajte si
restaurant_FILL0_wght300_GRAD0_opsz48
Line 4
Zoradiť podľa: Dôležitosť
Ingrediencie

  • 300 g zemiaky/“>zemiakov
  • 200 ml oleja na vysmážanie
  • 1/4 pl soli

Na omeletu:

  • 4 vajcia
  • 2 pl posekaného koriandra
  • 1/4 čl soli
  • 1/4 čl mletého čierneho korenia
  • 1/4 čl cesnakového prášku
  • Štipka čili prášku
  • 4 pl kečupu
  • 4 pl jogurtu
  • Štipka soli
  • Štipka celého čierneho korenia

Vrstva 1

Tanzánske Mayai z hranolčekov

Čas prípravy: 25 min
Čas varenia: 15 min

Kulinárium Redakcia | 63 receptov

icon-facebook icon-instagram pinterest-p-brands print_FILL0_wght400_GRAD0_opsz48 favorite_FILL0_wght400_GRAD0_opsz48 mail_FILL0_wght300_GRAD0_opsz48
tanzanske mayai
Ingrediencie
  • 300 g zemiaky/“>zemiakov
  • 200 ml oleja na vysmážanie
  • 1/4 pl soli

Na omeletu:

  • 4 vajcia
  • 2 pl posekaného koriandra
  • 1/4 čl soli
  • 1/4 čl mletého čierneho korenia
  • 1/4 čl cesnakového prášku
  • Štipka čili prášku
  • 4 pl kečupu
  • 4 pl jogurtu
  • Štipka soli
  • Štipka celého čierneho korenia

Aj doma si môžete pripraviť rôzne jedlá typické pre africký kontinent, pretože základné ingrediencie sú dostupné aj tu. Vybrali sme pre vás skutočne jednoduché pokrmy z rôznych regiónov. Tanzánske Mayai z hranolčekov a vajíčok vám bude určite chutiť.

Tanzánske Mayai z hranolčekov a omelety

  1. Zemiaky olúpte a nakrájajte na tenké dlhé plátky.
  2. V hlbokej panvici rozohrejte olej, pridajte nakrájané zemiaky a opekajte ich 5 – 7 minút do chrumkava. Zemiaky vyberte z panvice a dajte ich na tanier, dochuťte soľou a odstavte bokom. Vajcia rozšľahajte v miske, pridajte soľ, korenie, lyžicu nasekaného koriandra, čili a cesnakový prášok.
  3. Odstráňte prebytočný olej z panvice, nechajte si ho v nej asi len polievkovú lyžicu. Vložte vyprážané zemiaky späť na panvicu a nalejte na ne pripravené, ochutené vajíčka. Smažte na strednom stupni, zahrievajte asi 3 minúty. Obsah opatrne prevráťte, posypte zvyšným koriandrom a ešte na 2 minúty orestujte.
  4. Na omáčku zmiešajte soľ, korenie a jogurt.
  5. Hranolčeky mayai podávajte s kečupom a jogurtovou omáčkou.
  6. Tip: Aby sa vám pokrm jednoduchšie obracal, použite veľký tanier a v príhodnej chvíli najskôr panvicu zakryte tanierom, prevráťte jedlo, aby vám ostalo na tanieri, a potom ho vložte späť do hrnca, aby sa opražilo aj na druhej strane.
  7. Jedna porcia (330 g):
  • Energia: 2082 kcal/497,3 kj
  • Bielkoviny: 16,9 g
  • Tuky: 31,5 g
  • Nasýtené tuky: 6,8 g
  • Sacharidy: 34,8 g
  • Cukor: 11 g
  • Vláknina: 3,8 g
  • Soľ: 2 g
  • Vápnik: 142,9 mg/14 % odd
  • Železo: 3,8 mg/32 % odd