Čo sa náročnosti týka, paradajková polievka patrí medzi tie najjednoduchšie. Ako aj väčšina talianskych jedál. A práve pri jednoduchých jedlách je dôležitý výber surovín. Ak máte doma vždy poruke kvalitný olivový olej, kvalitné sekané paradajky a čerstvé bylinky – bez dobrej večere určite neostanete. Ak chceme výdatnejšiu polievku, pridáme aj uvarené mäsové tortelini, ktoré si môžete sami pripraviť alebo kúpiť ako chladený polotovar. A tiež samozrejme môžme pridať pár hoblín parmezánu.

Voňavá paradajková polievka

Postup
  1. V hlbšej panvici alebo v hrnci na oleji osmahneme do zlatista na drobno pokrájanú cibuľu a cesnak.
  2. Potom pridáme soľ, čierne korenie a sušené oregano a nakoniec sekané paradajky. Všetko spolu necháme cca 1 minútu prevrieť. Pred podávaním primiešame posekanú čerstvú bazalku – tá dodá polievke nenapodobiteľnú chuť a vôňu.
  3. Tip: môžeme použiť aj čerstvé oregano, potom 1 polievkovú lyžicu.