Group 5129
Vyhľadajte si
restaurant_FILL0_wght300_GRAD0_opsz48
Line 4
Zoradiť podľa: Dôležitosť
Ingrediencie

Na cheeseboard „vianočný stromček“  potrebujeme:

  • 3 až 4 druhy syrov, napr. ementál, gouda, camembert, pareničky, oštiepok a iné
  • Bobuľky bieleho hrozna
  • Čerstvé čučoriedky (hľadajte v letáku BILLA)
  • Vlašské orechy a mandle
  • Čerstvé bylinky napr. rozmarín, tymián, kari bylinka, saturejka
  • Slané krekry
  • Špáradlá

Vrstva 1

Syrový tanier ako vianočný stromček

Ela Kaslu | 385 receptov

icon-facebook icon-instagram pinterest-p-brands print_FILL0_wght400_GRAD0_opsz48 favorite_FILL0_wght400_GRAD0_opsz48 mail_FILL0_wght300_GRAD0_opsz48
syrový tanier
Ingrediencie

Na cheeseboard „vianočný stromček“  potrebujeme:

  • 3 až 4 druhy syrov, napr. ementál, gouda, camembert, pareničky, oštiepok a iné
  • Bobuľky bieleho hrozna
  • Čerstvé čučoriedky (hľadajte v letáku BILLA)
  • Vlašské orechy a mandle
  • Čerstvé bylinky napr. rozmarín, tymián, kari bylinka, saturejka
  • Slané krekry
  • Špáradlá

Cheeseboard alebo syrový tanier je veľmi jednoduchý, ale zároveň vkusný spôsob ako pohostiť návštevy. Stačí na pekný tanier alebo drevenú dosku uložiť niekoľko druhov syrov, od jemnejších až po chuťovo výrazné. Na cheeseboard najradšej používame goudu, ementál, syr comté, rôzne korbáčiky údené aj neúdené, camembert alebo brie, syr s modrou plesňou napr. gorgonzola, potom výrazné druhy ako tvrdý kozí syr, ovčie  pecorino alebo parmezán a pod. Doplniť ich môžete ovocím, napr.  hroznom, bobuľovým ovocím a v sezóne aj jahodami a černicami. Skvelé sú aj sušené plody a orechy.  Nezabudnite na kúsky slaných krekrov, tyčiniek alebo  plátky bagety k podávaniu. Každý si tak môže vybrať podľa svojich preferencií.

 

Ako pripraviť efektný syrový tanier

  1. Syry si nakrájame na menšie kocky alebo kúsky, ovocie a bylinky opláchneme, pripravíme si pekný servírovací podnos alebo drevenú dosku, na ktorú budeme syry aranžovať.
  2. Kúsky syrov ukladáme striedavo s hroznom a čučoriedkami do pyramídy, aby sme dostali tvar vianočného stromčeka. Na každú vrstvu dajte jeden druh syra, aby sa hostia nepomýlili. Pomocou špáradla a malej menovky môžete syry označiť ich názvami.
  3. Keď sme so stromčekom spokojní, z vlašských orechov urobíme stromčeku kmeň.
  4. Vetvičky byliniek si rozdelíme na menšie kúsky a tie potom naaranžujeme pomedzi syry a ovocie aby pripomínali ihličie.
  5. Ozdobíme nelúpanými mandľami – povedzme, že sú to šišky na strome.
  6. K syrom si pripravte slané krekry alebo kúsky bagety a ozdobné špáradlá.
  7. Syrový tanier si môžete pripraviť dopredu a uchovávať zakrytý v chladničke. 5-10 minút pred podávaním ho vyberte z chladničky aby sa syry ohriali na izbovú teplotu. Nezabudnite na kvalitné bublinky či víno a užívajte si posledný deň v roku 2018.