Tradičné šuhajdy sme pre vás pripravili v zaujímavej variácii. Vyskúšajte ich tento rok pripraviť z ľadových gaštanov, sú jemné a rozplývajú sa na jazyku. Ak ste fanúšikmi klasiky, samozrejme verte svojim inštinktom 🙂

Šuhajdy na Vianoce nesmú chýbať

 

 

 

 

  1. Gaštanové čokoládové tyčinky (hľadajte v letáku Billa) spolu s maslom a čokoládou rozpustíme vo vodnom kúpeli, teda v miske položenej nad hrncom s malým množstvom vody.
  2. Všetky suroviny na plnku dáme do hrnca, privedieme k varu a minútku povaríme. Necháme mierne vychladnúť.
  3. Do papierových košíčkov nalejeme po lyžici čokolády (udržiavame nad teplou parou, aby netuhla), košíčkom pootáčame aby sa čokoláda dostala aj na okraje. Cukrárskym vreckom naplníme stred orechovou plnkou a polejeme čokoládou. Keď povrch mierne zatuhne, ozdobíme cukrovými perličkami alebo lentilkami, sušeným ovocím a pod.
  4. Skladujeme v chlade, v uzatvorenej nádobe.
  5. Ak ste skôr nadšenci klasickej receptúry, vynechajte gaštanové čokoládové tyčinky a použite len neochutenú čokoládu.
  6. Náš tip: Ku klasickej čokoládovej šuhajde plnenej orechami sa však gaštanová čokoláda veľmi hodí. Vyskúšať môžete aj iné čokoládové tyčinky, napr. s kávovou príchuťou a podobne.
  7. Prajeme vám krásne a sladké vianočné sviatky.