Group 5129
Vyhľadajte si
restaurant_FILL0_wght300_GRAD0_opsz48
Line 4
Zoradiť podľa: Dôležitosť
Ingrediencie

  • 4 červené repy
  • 500 ml kefíru
  • 2-3 malé uhorky (nakladačky)
  • čerstvý kôpor
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • 2 vajíčka uvarené natvrdo (hľadajte v letáku BILLA)
  • jarná cibuľka alebo pažítka
  • kôpor
  • cukor na dochutenie
  • citrónová šťava
  • Tip: ak použijete hotovú už uvarenú vákuovo balenú cviklu,  čas prípravy sa výrazne skráti.
  • Tip: do polievky môžete pridať aj nadrobno nakrájanú reďkovku.

Vrstva 1

Letná studená cviklová polievka plná vitamínov

Ela Kaslu | 385 receptov

icon-facebook icon-instagram pinterest-p-brands print_FILL0_wght400_GRAD0_opsz48 favorite_FILL0_wght400_GRAD0_opsz48 mail_FILL0_wght300_GRAD0_opsz48
cviklová polievka
Ingrediencie
  • 4 červené repy
  • 500 ml kefíru
  • 2-3 malé uhorky (nakladačky)
  • čerstvý kôpor
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • 2 vajíčka uvarené natvrdo (hľadajte v letáku BILLA)
  • jarná cibuľka alebo pažítka
  • kôpor
  • cukor na dochutenie
  • citrónová šťava
  • Tip: ak použijete hotovú už uvarenú vákuovo balenú cviklu,  čas prípravy sa výrazne skráti.
  • Tip: do polievky môžete pridať aj nadrobno nakrájanú reďkovku.

Výborná a osviežujúca letná cviklová polievka, ktorá si vás získa okrem rýchlej prípravy aj úžasnou ružovou farbou. No môže byť niečo lepšie v horúcich letných dňoch?

Studená cviklová polievka –  výborná a osviežujúca

Kyslomliečne  nápoje sú všeobecne považované za výborné osvieženie počas letných horúčav. Cvikla je zas plná vitamínov a prospešných látok pre náš organizmus, nie nadarmo sa jej hovorí “krvavé zlato”, čistí krv, má antioxidačné a protirakovinové účinky, je vhodná pri diéte a chudokrvnosti, posilňuje srdce a cievy, chráni náš pred voľnými radikálmi, spevňuje nechty a vlasy a má mnoho mnoho ďalších pozítívnych účinkov. Takže s chuťou do toho!

Postup
  1. Červenú repu ošúpeme a nakrájame na menšie kocky. Varíme asi 30 minút do mäkka spolu s lyžičkou soli a cukru. Odstavíme, časť vody zlejeme a zvyšok necháme vychladnúť.
  2. Uhorky si ošúpeme a nakrájame na malé kocky, jarnú cibuľku na tenké kolieska.
  3. Vychladnutú cviklu rozmixujeme s kefírom, osolíme, okoreníme podľa chuti, pridáme uhorku, časť jarnej cibuľky a nasekaný kôpor. Ak treba, rozriedime trochou vody.
  4. Dáme vychladiť do chladničky aspoň na 2 hodiny. Cviklová polievka sa servíruje ľadovo vychladená s uvareným vajíčkom natvrdo, posypaná jarnou cibuľkou a kôprom.

Prečítajte si aké účinky majú na nás bylinky,ktoré bežne používame v kuchyni Bylinky a korenie premenia vašu kuchyňu na alchymistickú dielňu plnú vôní.